REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Maşinile abandonate din Constanţa NU POT FI ''săltate'' dacă nu zac pe domeniul public cel puţin un an! Iată de ce

Maşinile abandonate din Constanţa NU POT FI ''săltate'' dacă nu zac pe domeniul public cel puţin un an! Iată de ce

Replica API 8 februarie 2017 | 07:49 1141

Lipsa locurilor de parcare de la nivelul orașului Constanța reprezintă o reală problemă pentru șoferi și nu numai! Situația se complică mai mult după ce unii proprietarii își abandonează autoturismele pentru mai multe luni și chiar ani, blocând astfel locuri numeroase de parcare. Din păcate, nici legea nu este de partea celor care fac sesizări privind această situație. O mașină intră în categoria celor abandonate doar dacă nu a mai fost “mișcată” cel puțin un an!

Mai mulți constănțeni au sesizat autoritățile locale cu privire la mașinile așa-zise abandonate pe domeniul public. Oamenii sunt revoltați întrucât aceste autovehicule blochează ori locuri de parcare care ar fi putut fi închiriate de cei care chiar au nevoie, ori sunt proptite chiar pe stradă. “În dreptul străzii Bogdan Vodă, la numărul 47 este abandonat un autoturism Matiz albastru cu numărul de înmatriculare CT 09 UBS. De 8 luni nu a fost mișcat nici 1 cm. Este parcat pe stradă (nici măcar lângă trotuar) în dreptul casei ”, a precizat un constănțean. Din păcate, răspunsul organelor abilitate nu a fost cel așteptat DE BĂRBAT. Confrom legii, dacă un autoturism nu “zace” cel puțin un an pe domeniul public sau privat al unităților teritorial-administrative NU SE ÎNCADREAZĂ în categoia mașinilor abandonate. “Un autovehicul este considerat abandonat conform art. 2 din Legea 421/2002 modificată, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: se află pe domeniul public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin un an; prezintă indicii temeinice (lipsă elemente de: caroserie, sistem de iluminare–semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte etc), determinate de starea improprie circulaţiei acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenţia neechivocă a proprietarului sau a deţinătorului legal de a renunţa la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care domni la replica, nu vezi numele? lor le placeeeeeee
0
0
pentru poponarul de mai jos: data viitoare sa lasi numarul de telefon, si pe al mamicutei tale, sa va programam si sa va dam sa aveti ceva cald in stomac
1
0
Cum este cu filtrarea mesajelor, domnilor de la Replica? Cum este posibil sa vedem mesaje ca cel de mai jos, cu limbaj suburban, venit de la un spalat pe creier? Oamenii cu un minim bun-simt nu scriu asa ceva.
5
0
pe langa masinile astea eu unt nemultumit frumosilor pentru ca lumea ma marginalizeaza pentru ca sunt poponar si machedon ca inteleg ca aveti ceva cu mine ca sunt make imputit dar de ce va luati de mine ca sunt poponar? da domne recunosc imi place pula , imi place sa o sug si sa o simt cum ma penetreaza in fund
3
3
nu mai faceti lobby ptr administratia locala care hiberneaza. Sunt masini pe domeniul public de foarte multi ani, nu de un an. Cine nu crede, mergeti in Coiciu la intersectia strazilor Trandafirului cu Rasuri. acolo veti gasi un intreg cimitir de masini abandonate de ani de zile.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369