REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Masonul de la șefia Șantierului Naval 2 Mai Mangalia. Ce averi au administratorii companiei de stat

Masonul de la șefia Șantierului Naval 2 Mai Mangalia. Ce averi au administratorii companiei de stat

Andreea POPA 3 octombrie 2022 | 00:10 4940

Conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia a prelungit cu 4 luni mandatele provizorii ale administratorilor companiei de stat care deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen Mangalia. Unul dintre administratorii reconfirmați este Constantin Dan Dobrea, un patron de cârciumi din Galațiul lui Florin Spătaru, ministrul Economiei care a fost ani buni director în cadrul Damen România.


Lăcrămioara Daniela Nicoară, Emilia Mirela David și Constantin Dan Dobrea au fost reconfirmați de Adunarea Generală a Acționarilor de la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, în ședința de pe 29 septembrie 2022, pentru încă un mandat provizoriu de 4 luni în funcțiile de administratori.
În aceeași ședință, s-a stabilit că administratorii vor încasa o indemnizație lunară fixă de 3.500 lei.
Managerii companiei prin care România deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen din Mangalia - singurul șantier naval pe care îl are statul la această dată, deși olandezii au, în realitate, putere totală de decizie- nu sunt niște oameni foarte avuți.
Emilia Mirela David nu are niciun teren și nicio casă, iar singura sa avere este o mașină Toyota Yaris, luată în leasing în 2021. Emilia Mirela David declară pentru ultimul an venituri de 72.560 lei de la Romaero SA și 5.150 lei de la Ministerul Economiei.

Protejatul lui Spătaru nu are niciun venit

Mult mai avută este Lăcrămioara Daniela Nicoară, proprietara a patru terenuri în Ilfov, totalizând peste 12.000 mp, precum și a unui apartament în Voluntari. Administratora Șantierului Naval 2 Mai conduce o Alfa Romeo GT și are de recuperate de la Ion Coșoreanu un împrumut de 20.000 de euro. Nicoară încasează un salariu de 62.135 lei de la Ministerul Economiei, în timp ce soțul ei, Ciprian Antonio Nicoară, a câștigat 42.161 lei ca și consilier la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.


Cel mai interesant personaj este însă Constantin Dan Dobrea, fostul președinte UNPR Galați și patron de cârciumi pe faleză din orașul ministrului Florin Spătaru, cel care l-a și propulsat brusc în funcții extrem de importante la stat. Dobrea are o casă în Galați și un apartament în Iași un Ford Kuga și atât – niciun leu în bănci, nicio bijuterie, nicio acțiune etc, deși controlează mai multe localuri de lux în Galați. Soția sa, Lidia Dobrea, a câștigat în schimb peste 100.000 de lei din activitatea didactică de la Universitatea Dunărea de Jos.

Minerii de la Salrom cer demiterea lui Dobre

Fostul politician Dobre, care a venit la Șantierul Naval 2 Mai Mangalia din postura de inspector la Primăria Lehliu, declară în schimb, discret, că este membru în Marea Lojă Națională a României. Mason sau nu, gălățeanul lui Spătaru și-a pus deja în cap oamenii din subordine. Dacă la Șantierul Naval 2 Mai SA ia oricum banii degeaba, pentru că România nu are absolut niciun cuvânt de spus în managementul Damen Mangalia, chiar dacă este acționar majoritar, la Salrom a reușit să facă deja revoluție.
Și deloc într-un sens bun. Minerii Societății Naționale a Sării SA Salrom îi cer premierului Nicolae Ciucă să-l demită pentru managementul catastrofal pe Dobre din funcția de director general, pe care a fost urcat în februarie 2022 de către consăteanul Florin Spătaru, ministrul Economiei care administrează atât Salrom, cât și Șantierul Naval 2 Mai. Angajații Salrom spun că Dobre și Spătaru vor să vândă una dintre companiile fanion ale României unor austrieci.  

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de galatean libidinos si arogant,dar cred ca este un mare p***t
0
0
Mai sunt multi de Dobrea-Dobre,pe filiera navala-Damen??
0
0
Mai sunt multi de Dobrea-Dobre,pe filiera navala-Damen??
0
0
asta se crede , onasis,,,ce mekla de po pou are.. zero plus,,
2
0
Ce moaca de pork are fatalaul din imagine ! huoooo
3
0
pentru ei scumpirile la energie , alimente etc.trebuesc ...compensate cu ...bonuri sociale!
3
0
S N 2Mai SA, sau Damen?!?
1
0
Nu ne intereseaza averea lor ci vrem sa aflam ce au in cap,adica ce scoli au ,ce masterate sau scoli academice satesti .Poza NU este a santierului 2 MAI ....
4
2
Veniti la aeroport la kogalniceanu sa vedeti retardatii ce salarii au . Avioane nu e dar c***e cacalau
4
1
mwuie poponarilor drogati de olandezi. Mwuie lui Spataru. Cu spume si kakat.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614