REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Măști naturale pentru păr pe care le poți face acasă

Măști naturale pentru păr pe care le poți face acasă

Replica API 27 octombrie 2020 | 18:03 1041

Păr despicat, uscat, lipsit de volum? Multe femei se confruntă cu aceste probleme și caută printre produsele scumpe din magazine soluții care le-ar putea ajuta. Însă, uneori, răspunsul este mai simplu: ne putem face singure măștile de păr, chiar acasă, scrie doc.ro.

Înainte de a folosi aceste măști, nu uita să ții cont de următoarele aspecte legate de îngrijirea părului:

Nu îți spăla părul cu apă prea fierbinte. Pentru un luciu mai puternic, alternează apa caldă cu cea rece, pentru a-ți activa circulația.

Tamponează părul cu prosopul, nu îl șterge energic, pentru a nu favoriza apariția mătreții.

Evită pe cât posibil uscătorul de păr. Atunci când vrei, totuși, să-l folosești, setează-l pe aer rece.

Dacă faci baie în mare sau în piscină, umezește părul înainte și aplică o lingură de ulei de măsline, pentru a te proteja de efectele clorului sau ale sării.

Mască pentru păr deteriorat

Frigul, soarele, poluarea, folosirea intensivă a produselor de styling și uscarea cu aer fierbinte dăunează părului. Dacă ți se pare că podoaba ta capilară arată deteriorată în ultima vreme, tratează-o cu o mască naturală.

Ai nevoie de o banană bine coaptă, două linguri de ulei de germeni de grâu (sau ulei de măsline) și sucul de la o lămâie. Zdrobește banana, apoi încorporează și celelalte ingrediente. Aplică pasta pe toată lungimea părului și las-o să acționeze timp de 25 de minute, apoi clătește.

Mască pentru revitalizare

Pentru a prepara o mască revitalizantă, ai nevoie de un ou, două linguri de suc de lămâie, două linguri de miere de albine și două linguri de ulei de soia. Amestecă toate ingredientele, apoi pune-le la fiert în bain-marie. Când s-au răcit puțin, aplică amestecul obținut pe tot părul cu ajutorul unui pieptăn. Acoperă părul cu o folie de aluminiu și lăsă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește.

Mască pentru creșterea părului

Ritmul de creștere a părului este diferit de la o persoană la alta. Totuși, în medie, părul crește aproximativ un centimetru pe lună. Dacă vrei să îi stimulezi dezvoltarea, poți încerca o mască nasturală pe bază de iaurt. Acesta conține proteine, vitamina B și vitamina D, elemente care îl fac potrivit pentru a contribui la creșterea părului, la hidratarea, hrănirea și creșterea rezistenței.

Amestecă bine o ceașcă de iaurt cu o lingură de oțet de mere și o lingură de miere. Aplică amestecul de la rădăcini până la vârfurile firelor de păr. Las-o să acționeze 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece, după care spală-te pe cap în mod normal.

Mască pentru hrănirea părului

Pentru a hrăni părul și a preveni uscarea scalpului, îți poți prepara o mască pe bază de ulei de ricin. Amestecă două linguri de ulei de ricin, cu două linguri de coniac sau vodcă și cu un ou bătut. Masează bine mixtura pe scalp și pe toată lungimea părului. După 30 de minute, clătește părul cu apă rece, apoi spală-l ca de obicei.

Mască împotriva căderii părului

Dacă te confrunți cu căderea părului din cauza lipsei de antioxidanți care să contracareze efectele radicalilor liberi, încearcă o mască naturală din ceai verde și ou. Amestecă un gălbenuș de ou cu 2 linguri de infuzie de ceai verde până arată ca o cremă și aplic-o pe scalp și pe păr (în funcție de lungimea părului, poți mări cantitățile). După 20 de minute, îndepărtează masca prin spălare cu apă rece, apoi șamponează-te și clătește-te cu apă caldă.

Mască pentru deschiderea nuanței părului

Dacă ești în căutarea unei soluții prin care să-ți deschizi puțin culoarea părului, masca de scorțișoară poate fi ceea ce îți trebuie. În plus, scorțișoara are efecte antifungice și antibacteriene. Pentru a observa rezultate în ceea ce privește deschiderea nuanței părului, va trebui să folosești masca de cel puțin patru ori.

Amestecă o lingură de miere și una de scorțișoară (adaptează cantitatea în funcție de lungimea părului tău), apoi adaugă puțin balsam de păr pentru a transforma amestecul într-unul mai ușor de întins. Aplică masca pe părul umed cu o pensulă, șuviță cu șuviță, fără să ajungi la scalp, apoi strânge-ți părul într-un coc și pune-ți o cască de duș. După 1-2 ore, clătește bine părul cu apă călduță, pentru a îndepărta complet masca, după care spală-te cu șampon și folosește balsam de păr, ca de obicei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102