REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Măști naturale pentru părul gras, care hidratează fără să încarce

Măști naturale pentru părul gras, care hidratează fără să încarce

Replica API 11 mai 2021 | 00:00 784

Nimeni nu își dorește să aibă un păr uscat și tern, dar părul și scalpul gras pot fi chiar și mai supărătoare. Scalpul produce glande sebacee care sunt responsabile pentru eliberarea de uleiuri naturale menite să hidrateze scalpul și firele de păr.

Sursă foto: Shutterstock

Uneori, însă, aceste glande pot produce o cantitate excesivă de ulei care cauzează scalpul și părul gras. Motivele din spatele acestei dereglări pot fi multiple, printre care se numără utilizarea unor produse de păr nepotrivite, alimentația, spălarea deasă a părului, schimbările hormonale, stresul sau anumite medicamente. Părul gras este, de asemenea, mai comun în rândul celor cu ten gras și al celor cu păr foarte drept. Vestea bună este că, prin utilizarea unor ingrediente simple, se pot realiza măști hidratante care nu îngrașă părul și care pot chiar corecta dezechilibrul glandelor sebacee, scrie doc.ro. Descoperă-le mai jos.

Mască de păr cu ceai verde

Beneficii cheie: ceaiul verde este un antioxidant natural, care poate curăța cu blândețe scalpul de praf, exces de sebum și bacterii, fără a-l supraîncărca, dar dar și fără să-l usuce. De asemenea, ceaiul verde este o sursă foarte bună de cafeină, aminoacizi și pantenol, toate ajutând la întărirea foliculilor de păr și stimularea creșterii acestuia.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

O jumătate de cană de ceai verde

Un pahar de apă

10 picături de ulei esențial de lămâie (opțional)

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Prepară ceaiul verde ca de obicei (un pliculeț de ceai sau 2 lingurițe de ceai vrac la o cană de apă fierbinte). Într-o oală, amestecă ceaiul cu apa și adu-le la punctul de fierbere. Lasă preparatul să se răcorească timp de 5 minute (în acest timp poți adăuga picăturile de ulei esențial). Aplică amestecul pe pe scalp și păr și lasă-l să stea pentru aproximativ 40 de minute.Spală-te pe cap cu apă călduță.

Mască de păr cu albuș și suc de lămâie

Beneficii cheie: lămâia este bogată în acid citric care ajută la eliminarea eficientă a acumulării de produse de styling în păr, precum și a excesului de sebum de la nivelul scalpului și al părului. De asemenea, lămâia este eficientă în menținerea echilibrului pH-ului scalpului și în controlul activității glandelor sebacee, în timp ce proteinele din albușul de ou întăresc rădăcina firului de păr și promovează creșterea și regenerarea acestuia.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

1 albuș de ou

1 lămâie

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Într-un vas mediu, stoarce sucul unei lămâi. Amestecă sucul cu albușul unui ou. Aplică amestecul, în mod egal, pe toată suprafața scalpului și pe lungimea firului de păr.Lasă-l să stea timp de 10 minute. Clătește părul cu apă călduță, după care te poți spăla cu șamponul pe care îl folosești de obicei.

Mască de păr cu oțet din mere și miere de albine

Beneficii cheie: Proprietățile astringent ale oțetului din mere permit eliminarea excesului de sebum de suprafața scalpului și previn acumularea de produse de styling la nivelul părului, precum și echilibrează pH-ul scalpului. Mierea de albine ajută la menținerea hidratării pe lungimea firului de păr, fără a-l încărca. De asemenea, mierea este un antioxidant natural care protejează scalpul de infecții sau iritații.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

1 linguriță de oțet din mere

1 linguriță de miere

2 lingurițe de apă călduță

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Amestecă toate ingredientele într-un vas mediu. Aplică amestecul, în mod egal, pe toată suprafața scalpului, iar ce rămâne, pe lungimea părului.. Lasă-l să stea timp de 10 minute.

Clătește-ți părul cu apă călduță, apoi spală-te pe păr cu șamponul pe care îl folosești de obicei.

Mască de păr cu aloe vera și lămâie

Beneficii cheie: Pe lângă efectele calmante și revigorante, planta de aloe vera are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antioxidante ce ajută la eliminarea ciupercilor și bacteriilor. Atât aloe vera, cât și lămâia, sunt deosebit de eficiente în eliminarea excesului de sebum de la nivelul scalpului, hidratând, în același timp, părul, și lăsându-l mai moale și mai strălucitor.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

3 lingurițe de gel de aloe vera natural

1 linguriță de suc de lămâie

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Amestecă lingurița de suc de lămâie cu 3 lingurițe de gel de aloe vera. Aplică amestecul pe părul proaspăt spălat. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute, după care clăștește părul ci apă călduță.

Mască de păr cu roșii

Beneficii cheie: roșiile sunt bogate în nutrienți, cum ar fi vitaminele A și C, biotină și antioxidanți, care ajută la întărirea firului de păr, la redarea unui aspect mai mătăsos și strălucitor și la îmbunătățirea circulației sanguine de la nivelul scalpului. Aciditatea specifică roșiilor poate ajuta la creșterea nivelului pH-ului scalpului, și, prin urmare, la reducerea producției de sebum a glandelor sebacee, motivul pentru care părul poate părea, uneori, gras.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

1 roșie mare

1 linguriță de apă

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Spală roșia și stoarce-i sucul. Amestecă sucul de roșii cu lingurița de apă. Aplică amestecul pe întreaga suprafață a scalpului, după care masează, cu mișcări ample, scalpul. Pune-ți o bonetă pe cap și lasă amestecul să-și facă efectul timp de 10 minute. Clătește-ți părul cu apă călduță, după care te poți spăla cu șamponul pe care îl folosești de obicei.

Mască de păr cu căpșuni

Beneficii cheie: Căpșunile sunt excelente în eliminarea excesului de produs acumulat pe scalp, precum și al celui de sebum. Acestea ajută la reglarea producției de sebum și reduc aspectul de păr gras, fără a deshidrata părul. Asemeni lămâii, căpșunile sunt bogate în antioxidanți, vitamina C și alți nutrienți care protejează scalpul și întăresc rădăcina firului de păr.

Pentru prepararea măștii, vei avea nevoie de:

un sfert de pahar de căpșuni proaspete, pentru păr mediu sau scurt, sau o jumătate de pahar, pentru păr lung

1 linguriță de suc de lămâie

Instrucțiuni de aplicare a măștii:

Spală căpșunile temeinic, după care pasează-le, împreună cu sucul de lămâie, în blender. Folosește o sită pentru a filtra amestecul. Aplică-l pe suprafața scalpului și pe lungimea părului și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Clătește, apoi, părul cu apă călduță.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920