REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MĂȘTILE de PROTECȚIE s-au IEFTINIT, dar... DEGEABA!

MĂȘTILE de PROTECȚIE s-au IEFTINIT, dar... DEGEABA!

Replica API 30 iunie 2020 | 23:20 1462

Măștile de protecție reprezintă o necesitate în aceste vremuri. După ce acestea s-au scumpit, o cutie de 50 de măști ajungând să depășească suma de 250 lei, iată că, în ultima vreme costul acestora a început să scadă. Totodată, InfoConst trage un semnal de alarmă legat de faptul că pe piață au apărut 12 noi tipuri de măști de protecție neconforme.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei. Ei bine, cu toate acestea, multe persoane refuză să poarte mască având impresia că virusul nu există sau e vorba de alte teorii ale conspirației.

Măștile de protecție s-au ieftinit!

Cu toate că la începutul pandemiei de coronavirus costul măștilor de protecție a explodat, costul unei cutii ajungând să depășească lejer suma de 250 lei, iată că acesta a scăzut simțitor în ultima perioadă. Astfel, dacă inițial un set de 50 de măști de protecție de unică folosintă costa 250 de lei, prețul unui set a scăzut prima dată la 146 lei. Mai apoi, costul a scăzut și mai mult, în prezent costul minim al unei cutii de 50 de măști fiind de 30 de lei, conform site-ului eMag.ro.

Reprezentanții celui mai mare magalin online au menționat faptul că prețul produsului va fi actualizat săptămânal, lunea și joia, iar eventualele fluctuații vor depinde de prețul practicat de furnizorii de la care vor procura maștile, precum și de prețul transportului.

Sorin Mierlea, presedintele InfoCons

Atenție ce cumpărați!

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă pentru încă 12 noi tipuri de măști de protecție neconforme care se adaugă la cele cinci alerte transmise anterior. Astfel numărul tipurilor de măști de protecție neconforme ajunge la 53. De exemplu, masca de filtre de particule, marca Hanvico. Produsul promovează un potențial biocid și un potențial de protecție împotriva particulelor virale și a altor microorganisme, dar nici capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată și nici utilizarea sa ca produs biocid nu a fost autorizată de organismele și actele legislative europene relevante. În consecință, produsul nu se dovedește a fi sigur pentru uzul uman, nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, nu protejează în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare./produsul/produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și echipamentele individuale de protecție. Ca acestea sunt mute altele. "Măștile te apară cu adevarat sau îți cauzează și mai mult rau?! În condițiile în care astăzi COVID-19 este încă prezent dar și din perspectiva utilizării zilnice, să fim de două ori mai atenți de unde cumpăram aceste produse și dacă sunt conforme. Citește eticheta! Nu te lăsa păcălit!" a declarat Sorin Mierlea, pre;edintele InfoCons.

Diaan BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orban , Turcanca si inca cativa destepti din varful tarisoarei,au demonstrat ca daca fumezi si bei o tarie poti sa stai si fara masca in camera,fara ca ocupantii sa fie numai din aceasi familie,ci chiar din aceasi gasca.
0
0
Sa verifice si sa dispuna retragerea lor de pe piata de catre Protectia Consumatorului. Noi ca cetateni simpli nu ne dam seama care sunt si care nu sunt bune.
1
0
mastile ffp3 sant anti virusi si bacterii ,restul la ghici
1
0
Dati ba lista cu produsele non conforme,sa stea aia cu ele pe raft pina le zic eu stop. S-au inmultit frate jegurile de pensionari militari,trintori apevisti si gabori,iesiti cu pensii speciale nesi la 45 de ani,care se baga peste tot ,viruseaza,se inghesuie ca bouarii.Un civil il poti militariza,dar un militar nu-l poti civiliza! E plin de drojdiile astea umane,si mai traiesc si mult,luai-ar dreq mai repede!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218