REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Măsurătoare INEDITĂ a răspândirii Omicron: Virusul s-a PROPAGAT în apă cu viteze incredibile

Măsurătoare INEDITĂ a răspândirii Omicron: Virusul s-a PROPAGAT în apă cu viteze incredibile

Replica API 3 decembrie 2021 | 00:00 559

Evoluția rapidă a variantei Omicron a fost demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale din Pretoria, Africa de Sud. Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie şi membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a analizat rezultatele unei cercetări făcute la Pretoria, în Africa de Sud, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

A fost utilizată o metodă mai puțin cunoscută care presupune monitorizarea nivelurilor de virus din apele reziduale. Metoda este considerată una dintre cele mai eficiente pentru aprecierea situației epidemiologice într-o regiune, a arătat Apetrei. Cercetătorul român a studiat graficele monitorizării și a constatat că „încărcăturile virale din apă au ajuns în numai câteva săptămâni aproape de nivelul peakului de infecție cu varianta Delta”.

Aceasta este una dintre cele mai bune indicații ale vitezei cu care se răspândește varianta Omicron, este concluzia specialistului. De aceea, Apetrei le cere oamenilor să fie prudenți. „Purtați masca. Odată ce intră și începe să se răspândească, va fi practic imposibil să fie prinsă din urmă”, a precizat profesorul Cristian Apetrei. Noua variantă a virusului SARS CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Ulterior, tulpina a fost descoperită și la persoane din Europa, Australia și America de Nord.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au zis care masca,asta care e o hartie igienica made in Chy-nah sau de gaze?Macar pentru aia de gaze aveti un studiu pentru restul nu va mai trebuie ca v-ati luat spaga si protejeaza si de foc,sa nu mai zic ca respiri si sub apa cu ea pana la 3,5m.Ce rasa imputita de tradatori si vanzatori!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920