REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Măsuri de prevenire a incendiilor în lăcașurile de cult, la slujbele de Paști

Măsuri de prevenire a incendiilor în lăcașurile de cult, la slujbele de Paști

Replica API 11 aprilie 2015 | 00:18 172

11 echipaje de pompieri amplasate în punctele cheie din Constanţa

11 echipaje de pompieri amplasate în punctele cheie din Constanţa

Peste 2.300 inspectori de specialitate din cadrul inspecțiilor de prevenire “desfășoară în această perioadă activități de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la lăcașuri de cult, unități turistice și de agrement, unități comerciale și spații cu aflux mare de persoane”. “Pe lângă depistarea și înlăturarea neregulilor specifice, specialiștii noștri au asigurat pregătirea și instruirea preoților și personalului mănăstirilor, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și, la rândul lor, să le transmită credincioșilor”, anunţă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Premergător și pe timpul Sfintelor Sărbători de Paști, efective din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța sunt angrenate într-o serie de activități ce au drept scop asigurarea nivelului de protecție și siguranță a cetățenilor și evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători. Astfel, pe durata desfășurării manifestărilor religioase cu public numeros se vor executa misiuni de supraveghere pentru respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor și pentru asigurarea unui răspuns prompt în situația producerii unor evenimente nedorite. În acest sens, în noaptea Înviere, echipajele SMURD vor asigura răspunsul la solicitările cetățenilor pentru acordarea primului ajutor în caz de urgență medicală. De asemenea, 11 echipaje de pompieri vor fi dislocate din subunitățile inspectoratului și amplasate în punctele cheie, cu public numeros, pentru gestionarea oricărei situații în care viața oamenilor este pusă în pericol. Pompierii reamintesc măsurile de prevenire a incendiilor, care trebuie respectate “atât de slujitorii bisericii, cât și de cetățeni”, pentru asigurarea desfășurării, în condiții de securitate, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorile de Paști. Măsurile de prevenire recomandate de IGSU sunt: aducerea la cunoștința enoriașilor, pe timpul desfășurării slujbelor religioase, a regulilor ce trebuie respectate în biserică, mai cu seamă privind utilizarea lumânărilor, modul de comportare în situația izbucnirii unui incendiu în lăcașul de cult, pentru păstrarea calmului, evitarea accidentelor și panicii pe durata evacuării construcției în cazul evenimentelor nedorite, precum și asigurarea stingerii urgente a incendiului, cu forțele și mijloacele existente; nelăsarea lumânărilor aprinse în apropierea hainelor, părului ori a obiectelor combustibile, precum icoane, decoruri, mobilier, coroane; manifestarea unei atenții deosebite la deplasarea cu lumânările aprinse în autovehicule; evitarea desfășurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare sau în care sunt amplasate schele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614