REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Măsuri extreme în Biserica Catolică, după atentatele din Sri Lanka

Măsuri extreme în Biserica Catolică, după atentatele din Sri Lanka

Replica API 4 mai 2019 | 00:00 134

Biserica catolică din Sri Lanka va organiza duminică o slujbă privată care va fi televizată, celelalte servicii fiind anulate din cauza ameninţărilor de atentat care planează încă în ţară după cele soldate, de Paşti, cu moartea a 257 de persoane, au anunţat surse ecleziastice, relatează sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

Slujbele deschise publicului sunt suspendate pentru a doua săptămână consecutivă, însă un serviciu religios va fi asigurat de cardinalul Malcolm Ranjith şi transmis în direct la televiziunea naţională, a dat asigurări un purtător de cuvânt, părintele Edmund Tillakaratne.

"Va fi ca duminica trecută, când serviciul religios a avut loc în capela arhiepiscopului, fiind transmisă în direct", a explicat purtătorul de cuvânt.

Cardinalul Ranjith, care este şi arhiepiscop de Colombo, a declarat joi că o "sursă străină de încredere" l-a alertat cu privire la riscul unor atentate în acest weekend, ceea ce l-a convins să anuleze serviciile religioase de duminică pentru a doua săptămână consecutiv.

Potrivit unor surse oficiale, basilica naţională Thewatte, de la periferia Colombo, era probabil vizată, iar armata a desfăşurat sute de militari pentru a controla acest sector.

"Nu a fost descoperit niciun explozibil dar am întărit măsurile de securitate în acest sector", a declarat o sursă din poliţie.

Guvernul intenţionează să redeschidă şcolile publice luni, însă Biserica catolică a precizat că unităţile şcolare care depind de ea vor rămâne închise "până la noi ordine".

În timpul weekendului, poliţia şi-a intensificat operaţiunile de supraveghere înainte de revenirea elevilor în şcolile publice din insulă după vacanţa de Paşti, care a fost prelungită.

"Vom interzice parcarea lângă şcolile publice începând de duminică după-amiază", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369