REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Matei: Am încredere că şi de la Năvodari mulţi copii vor ajunge oameni mari

Matei: Am încredere că şi de la Năvodari mulţi copii vor ajunge oameni mari

Replica API 17 septembrie 2013 | 00:00 84

Primăria a oferit şi în acest an rechizite şi ghiozdane

Primăria a oferit şi în acest an rechizite şi ghiozdane

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost cuprins de nostalgia anilor de şcoală. Prezent la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Năvodari, la deschiderea noului an şcolar, edilul a trecut printr-un moment plin de emoţie. După ce a vizitat sălile de curs şi a verificat ghiozdanele oferite copiilor, edilul s-a aşezat pentru câteve clipe într-o bancă, amintindu-şi de perioda în care a fost elev.

"Anul acesta, împreună cu preoţii, Poliţia Locală, Poliţia Naţională, Consiliul Local, am venit să-i încurajăm pe copii la deschiderea unui nou an şcolar, să le redăm speranţa şi încrederea de care au nevoie. Primăria Năvodari şi Consiliul Local le-a asigurat şi anul acesta celor de la grădiniţe şi şcoli atât rechizite, cât şi ghiozdănele, aşa cum nu se întâmplă în majoritatea oraşelor din România", a spus Matei. Edilul a vrut ca elevii din Năvodari să găsească pe băncuţe rechizite şi ghiozdane de calitate. "Este un ajutor pe care Primăria şi Consiliul Local îl acordă copiilor noştri, să aibă şanse egale la învăţătură, dar este şi un ajutor pentru părinţi, pentru că au câte doi sau trei copii la şcoală şi încercăm să-i ajutăm să economisească o parte din bani. Ştim că nu este îndeajuns, dar efortul Primăriei Năvodari este destul de mare. Am vizitat câteva clase şi sunt încântat de felul cum arată. Copiii noştri au toate condiţiile necesare să păşească cu dreptul în viaţă şi în noul an şcolar. Cele mai mari emoţii le am pentru cei care păşesc pentru prima dată în clasa pregătitoare, aceeaşi emoţie pe care îl încerca şi pe copilul Nicolae Matei, care în urmă cu mulţi ani începea, undeva într-un sat din Oltenia, pentru prima dată şcoala", a declarat Matei. Mesajul primarului pentru cei prezenţi la deschiderea noului an şcolar a fost acela de speranţă şi de încredere. "Am încredere că şi de la Năvodari mulţi copii vor ajunge oameni mari de care societatea românească are nevoie. Fac apel la cadre didactice, părinţi, să facem un efort împreună ca elevii să nu simtă greutăţile vieţii, să le asigurăm tot ceea ce au nevoie, să formăm caractere puternice. Primăria Năvodari are dorinţa să asigure toate condiţiile necesare, în special căldură, la şcoli, dar şi în locuinţele oamenilor. Oraşul Năvodari este curat, este frumos, iar lucrul acesta este confirmat de turişti, dar şi de cei plecaţi în străinătate. În calitate de primar îi rog pe profesori şi părinţi să ne educăm copiii să păstreze toate bunurile publice realizate de primărie. Să ne educăm copiii să nu rupă băncile, să nu spargă becurile, să nu deseneze pe garduri, statui, să nu distrugă spaţiile verzi, ca împreună să transformăm Năvodariul în cel mai frumos oraş din România", le-a transmis primarul cadrelor didactice şi părinţilor. Pentru fiecare preşcolar administraţia locală a cheltuit 40 de lei, iar pentru elevi -80 de lei. Fiecare ghiozdan conţine 10 caiete, de română şi matematică, pixuri, creioane, culori şi un penar. Anul acesta au fost deja distribuite în unităţile de învăţământ din oraş 5.000 de ghiozdane cu rechizite, toate aranjate pentru fiecare categorie de elev. Este al cincilea an consecutiv când primarul Nicolae Matei, prin Programul "Ghiozdanul", oferă un ajutor atât copiilor cât şi părinţilor, încurajând în acest fel educaţia.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218