REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Matei: "Dacă românii aşteaptă şpagă electorală, să le dăm!"; Ponta: "Să plece la PDL!"

Matei: "Dacă românii aşteaptă şpagă electorală, să le dăm!"; Ponta: "Să plece la PDL!"

Replica API 5 septembrie 2011 | 00:00 106

Primarul Matei vs "procurorul" Ponta, despre schimbarea mentalităţii în PSD

Primarul Matei vs "procurorul" Ponta, despre schimbarea mentalităţii în PSD

Declaraţiile primarului PSD Nicolae Matei, oferite sâmbătă în exclusivitate pentru "Replica", au declanşat un adevărat cutremur la vârful partidului. Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis ieri lui Matei să se ducă la PDL, pentru că el nu va accepta "legiferarea" şpăgii electorale. "Nu mă gândesc sub nici o formă să plec la PDL. Rămân în PSD, indiferent de ce zic unii sau alţii. Sunt mai vechi ca Ponta în PSD şi am avut mari satisfacţii şi realizări în administraţie. Diferenţa dintre mine şi alţii este că eu spun lucrurilor pe nume, realitatea pe care ei refuză s-o înţeleagă", a declarat ieri, pentru "Replica", primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, ca reacţie la mesajul lui Victor Ponta. Preşedintele PSD a avut o replică extrem de dură la adresa lui Matei, în urma declaraţiilor făcute de primarul din Năvodari pentru "Replica". Intervievat de Realitatea TV, Victor Ponta a spus că Matei ar trebui să plece la PDL.

"Are dreptate, nu îi las (pe aleşii PSD să dea mită electorală- n.red.). Cred că trebuie să-şi schimbe el partidul. Oricine gândeşte aşa trebuie să plece. E păcat să-l chinuim la noi când s-ar putea duce la PDL", a declarat Victor Ponta. "Nu mă gândesc sub nici o formă să plec la PDL. Rămân în PSD, indiferent de ce zic unii sau alţii. Sunt mai vechi ca Ponta în PSD şi am avut mari satisfacţii şi realizări în administraţie. Diferenţa dintre mine şi alţii este că eu spun lucrurilor pe nume, realitatea pe care ei refuză s-o înţeleagă", a fost reacţia imediată, pentru Replica, a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, la mesajul lui Victor Ponta.

Nicolae Matei: "Votul se dă emoţional. Dacă-i bagi omului 1 milion în buzunar, el va reacţiona emoţional şi te votează"

"Trebuie să ne aplecăm asupra oamenilor, să-i înţelegem. Votul se dă emoţional, sentimental, indiferent de ce ar zice unii. Iar dacă-i bagi omului un milion în buzunar sau îi dai o sacoşă, el va reacţiona emoţional şi te votează, va spune uite, măi, ăsta se gândeşte şi la mine, e bun de parlamentar sau primar!", a explicat Matei. "Noi ar trebui să-i atragem pe oameni alături de noi. Nu mai spun că ar fi trebuit să convingem oameni, inclusiv de la PDL, nu era mare lucru să luăm 20 de parlamentari de la PDL, convingându-i că politicile noastre sunt mai bune, să facem o majoritate parlamentară şi să preluăm guvernarea. Asta e abordarea practică, dacă vrem să preluăm guvernarea, dacă nu, rămânem poeţi", a continuat Nicolae Matei seria declaraţiilor incendiare.

Matei: "Asta este reţeta succesului electoral. PDL a învăţat de la noi lucrurile astea şi acum o face mai bine ca noi"

"O spun încă o dată, cu toată responsabilitatea: reţeta succesului electoral la români asta este. Trebuie să ne adaptăm la mentalităţile oamenilor. PDL a învăţat de la noi lucrurile astea şi acum o face mai bine ca noi. Nu vreau să-l irit pe Ponta, dar aceste lucruri trebuie spuse. Nu e normal ca PDL să tragă cu tunul pe unde apucă, iar noi ne apărăm cu evantaiul", a concluzionat Matei. Iată însă şi declaraţiile complete ale primarului Matei despre cum ar trebui adaptată strategia PSD la mentalitatea românilor. Totul a plecat de la o banală întrebare referitoare la acuzaţiile pe bandă rulantă aduse de către liderii PDL la adresa PSD, la Şcoala de vară a TDL. Ce a urmat constituie una dintre cele mai şocante luări de poziţie asumate vreodată de un politician din România. "Nu m-am dat pe spate să urmăresc ce afirmă şi ce discută ei pe acolo. Ştiu că au şcoală bună, de pe timpul lui Petre Roman. Au şi o cartă emisă pe timpul lui Roman, despre alegeri, din care am avut de învăţat multe. Din auzite, de la voi şi de la alţii, dacă ei au comentat despre anumiţi lideri ai PSD sau PNL, pot să spun că PSD nu înseamnă doar acele personae criticate de ei sau lideri ai USL care nu le convin. PSD rămâne partidul cu cele mai multe cadre de valoare, la care se adaugă şi PNL. Iar PNL nu a dispărut, cum spun ei. Eu îi contrazic, şi dau exemplul de la Năvodari, unde, indiferent de anumiţi lideri, fie că le-au plăcut sau nu oamenilor, ei au rămas înrolaţi în partid. PDL se culcă însă pe o ureche, având în vedere că a câştigat la Piatra Neamţ un colegiu, şi asta pentru că Pinalti a băgat 2 milioane de euro să câştige candidatul lor", a spus Matei.

Declaraţia-şoc a lui Nicolae Matei: "PSD trebuie să-şi schimbe mentalitatea. Dacă românii aşteaptă şpagă electorală, să le dăm"

"Eu cred că PSD trebuie să-şi schimbe mentalitatea. Dacă românii aşteaptă mită şi şpagă electorală, să le dăm. PSD are suficienţi oameni cu bani, încât să câştigăm şi alegerile din Germania, doar să vrem. Sunt însă unii din PSD care se tem, pentru că Victor Ponta (liderul PSD-n.r.) este procuror şi, dacă ajunge premier sau preşedinte, se gândesc că va face la fel ca Traian Băsescu, o să îi aresteze şi pe cei care l-au ajutat", a fost declaraţia lui Nicolae Matei care a dinamitat scena politică.

"Să dea toate partidele, că aşa creşte nivelul de trai, măcar în campania electorală"

Spre exemplificarea celor declarate, Nicolae Matei a spus că, în 2008, fostul primar pedelist Tudorel Calapod a cheltuit peste 2,8 miliarde lei vechi, din bani publici, dar şi proveniţi de la diverşi sponsori, pentru a recâştiga primăria. "Jean Paul Tucan (candidatul PNL la primărie în 2008- n.r.) a transportat 28.000 de oameni gratuit, cu autobuzele lui, la mănăstiri, le-a dat abonamente gratuit, iar eu am dat cafea, ouă, găini. Diferenţa a fost că eu tot timpul le-am dat năvodărenilor care m-au făcut "împărat" la Năvodari", a spus primarul oraşului Năvodari. "Să dea toate partidele, că aşa creşte nivelul de trai, măcar în campania electorală", a conchis Nicolae Matei.

A.ANTON, C.ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218