REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Matei: În numele oraşului Năvodari voi refuza preluarea pachetului nesemnificativ de acţiuni de 3% din Portul Constanţa

Matei: În numele oraşului Năvodari voi refuza preluarea pachetului nesemnificativ de acţiuni de 3% din Portul Constanţa

Replica API 22 octombrie 2012 | 00:00 126

Iniţiativa parlamentarilor lui Mazăre întâmpină opoziţie

Iniţiativa parlamentarilor lui Mazăre întâmpină opoziţie

Referitor la initiaţiva legislativă a parlamentarilor constănţeni ca acţiunile Portului Constanţa să treacă la Autorităţile Publice Locale, primarul Nicolae Matei face următoarele precizări:

"A fost o solicitare de-a mea în sensul acesta, făcuta chiar înainte de alegerile locale, dar ideea era ca fiecare localitate să administreze portul din raza sa de competenţă şi nicidecum aşa cum este înaintat proiectul de lege în forma depusă. Consider o lipsă totală de respect şi colegialitate manifestate de către iniţiatori, fără a se purta şi o discuţie cu noi în prealabil, iar dacă legea va fi adoptată în forma propusă, voi refuza în numele oraşului Năvodari această "bomboană otravită" de a prelua un pachet nesemnificativ de 3% din acţiunile portului. Noi nu emitem nici o pretenţie la portul Constanţa şi pretindem ca nici municipiul Constanţa să nu emită pretenţii asupra Portului Midia. Vrem ca fiecare port să treaca în administrarea fiecărei localităţi separat: portul Midia la oraşul Năvodari, portul Constanţa la municipiul Constanţa, portul Agigea la comuna Agigea şi portul Mangalia la municipiul Mangalia, cu cei 20% ce revin Fondului Proprietatea, cu cei 5% pe care Statul Român s-a oferit să îi vândă pe bursă şi suntem de acord ca 15% să revina Judeţului Constanţa. În felul acesta aducem mediul concurenŢial la aproape toate activităţile portuare şi în funcţie de muncă şi priceperea noastră, vom atrage investitori, vom dezvolta noi activităţi portuare, vom dezvolta mult mai bine fiecare localitate în parte. Voi face demersurile necesare către Ministerul Transportului, către Guvern, către toate comisiile Parlamentare şi le vom aduce punctele noastre de vedere atât din partea oraşului Năvodari cât şi din partea Asociaţiei Oraşelor din România. Vom folosi toate căile de contencios administrativ ce ne stau la dispoziţie iar în situaţia nefericită în care demersul meu nu va avea sorţi de izbândă, în numele oraşului Năvodari voi refuza preluarea pachetului nesemnificativ de acţiuni de 3%. Înainte de a fi PSD-ist, USL-ist, rămân năvodarean şi doar în slujba celor care m-au făcut primar".

"Normal era ca fiecare oraş să îşi ia portul lui. Năvodari să ia cele două dane care le are şi atât. Nu vreau să schimb un monopol cu altul", a mai spus Matei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614