REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Matei, în prima şedinţă de consiliu, după eliberare: Îmi este greu să-mi explic ceea ce s-a întâmplat!

Matei, în prima şedinţă de consiliu, după eliberare: Îmi este greu să-mi explic ceea ce s-a întâmplat!

Replica API 26 aprilie 2013 | 00:00 90

Subalternii au dat raportul. -vezi video

Subalternii au dat raportul. -vezi video

Primarul oraşului Năvodari şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România, Nicolae Matei, a radiat joi la prima şedinţă de Consiliu Local de la eliberarea sa. Degajat şi pus pe şotii, Matei a fost întâmpinat de către angajaţii primăriei cu îmbrăţişări calde şi pupături. În sala de şedinţă s-au aflat şi preoţii din localitate, cărora edilul le-a transmis că "săptămâna viitoare o să vin să mă spovedesc".

Înainte de a analiza starea oraşului din punct de vedere economic, juridic, social, după aproape şase luni de absenţă din Primăria Năvodari, atât consilierii, cât şi edilul, au început şedinţa cu imnul României. De asemenea, şeful administraţiei locale şi-a amintit de o vorbă din popor, pe care a dorit s-o facă cunoscută celor prezenţi în sală: "La mine, în Oltenia, este o baladă. Dă, Doamne, să mor deseară, la trei zile să înviu, iară, să văd cine mă iubeşte, să văd cine mă urăşte. Era normal ca, după o perioadă de lipsă de la conducerea oraşului, să ne întâlnim şi să analizăm starea localităţii. Ca primar, am această obligaţie. Cu mare satisfacţie am constatat că la Năvodari există echipă. Aţi trecut peste resentimentele politice şi aţi fost uniţi, să nu se cunoască lipsa primarului. În oricare alt oraş din ţară, dacă s-ar fi întâmplat lucrul acesta, s-ar fi organizat alegeri. Vă mulţumesc, vouă consilierilor locali, cetăţenilor oraşului, că aţi crezut în revenirea mea la Primăria Năvodari şi, implicit, în nevinovăţia mea. Am rămas profund emoţionat că, pe ploaie, oamenii au ieşit în stradă, mai mulţi decât au ieşit la Târgu Mureş. Am o mare satisfacţie sufletească, din care mă hrănesc, să mergem mai departe. Sunt mulţumit că ne-am comportat ca o familie unită. Vă mulţumesc tuturor, indiferent de partidul din care faceţi parte, angajaţilor Primăriei Năvodari care au fost timoraţi, intimidaţi din partea organelor de stat. Asta este ţara în care trăim. Îmi este încă greu să-mi explic ceea ce s-a întâmplat. Dacă eram prizonier de război, nu era nici o problemă, le duceam cu demnitate, însă să fiu terorizat de români de-ai mei, îmi este greu de explicat", edilul făcând referire la faptul că, atunci când a fost încarcerat, aleşii locali au avut încredere în el şi l-au susţinut, mai ales viceprimarul Florin Chelaru, care l-a vizitat în repetate rânduri pentru a se consulta în privinţa problemelor din Năvodari. Matei i-a felicitat pe consilierii locali, indiferent de apartenenţa politică din care fac parte, pentru felul în care au acţionat ca o echipă, în jurul viceprimarului Florin Chelaru, astfel încât oraşul să nu simtă lipsa temporară a primarului. "Ultimele cinci luni au fost mult mai grele decât mă aşteptam. Nu pot să nu spun că mi-am dat seama de un singur lucru. Mi-am dat seama că Primăria Năvodari are mulţi duşmani. Oameni aflaţi la această masă vorbeau ba despre alegeri, ba despre cât de slabă era echipa primarului Matei. Asta m-a făcut să strâng echipa aproape de mine şi de Matei şi să spun că oraşul Năvodari nu este şi nu va fi niciodată de vânzare. În perioada aceasta lucrurile au funcţionat la parametri normali. Am structurat banii în aşa fel încât să nu pierdem proiectele oraşului Năvodari", a spus viceprimarul Florin Chelaru.

"Primăria Năvodari trebuie să fie un model pentru celelalte 217 oraşe din România"

După mulţumiri, consilierii au trecut la treabă. Primarul Năvodari a solicitat un raport de activitate, raport care va reprezenta un model pentru toate administraţiile locale din România. "Vreau un raport care va fi afişat pe site-ul Primăriei Năvodari. Îmi doresc să fie un raport model, pentru toate oraşele din Năvodari. Oraşul Năvodari deţine preşedinţia Asociaţiei Oraşelor din România. Primăria Năvodari trebuie să fie un model pentru celelalte 217 oraşe din România", a spus primarul Matei. În cadrul şedinţei, edilul a aflat de la angajaţi că, deşi Guvernul Boc a fost schimbat de Guvernul Ponta, nu s-au făcut modificări legislative care să permită completarea structurii de personal. "Chiar dacă s-a schimbat Guvernul, România merge la fel", a spus Matei. Edilul a cerut reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială să-i aducă la cunoştinţă numărul persoanelor care sunt înscrişi la Cantina Socială. Pe lângă cei 65 de copii, sunt 35 de adulţi, persoane ce provin din familii defavorizate, care primesc o masă caldă zilnic. A venit rândul şi Direcţiei Juridice să dea raportul. Nicolae Matei s-a pus la curent şi cu numărul dosarelor aflate pe rolul instanţelor unde Primăria Năvodari este parte, fie în calitate de pârât, fie inculpat. În total, sunt 231 dosare cu diferite persoane fizice sau juridice, cum ar fi Rompetrol, Condori Şulţ, i-au răspuns angajaţii săi. "Ai mai multe dosare ca mine?", a întrebat Matei pe şeful Direcţiei Juridice, precizând că a mai scăpat de două dosare. "În clasa a -VIII- a am mai făcut o infracţiune. Eram în bancă cu o colegă. În clasa întâi, la fel. Sunt două infracţiuni care le-au scăpat", a destins edilul atmosfera din sală. Şedinţa a continuat cu raportul Poliţiei Locale Năvodari care derulează un program de supraveghere a spaţiului public, cu ajutorul camerelor video, dar şi a instituţiilor de învăţământ. În cazul termoficării edilul a aflat că există datorii. "Să nu uităm că oamenii trebuie ajutaţi. Într-o mână să avem legea, într-o mână să avem inima. Vom analiza starea localităţii şi vom ajuta oamenii acolo unde este cazul", a declarat primarul Năvodariului către consilieri. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, nu neglijează nici cultele din localitate. Drept dovadă, primăria va aloca 600 000 lei pentru biserici. Nu doar bisericile sunt vizate de sprijinul primarului, totodată, pentru Liceul "Lazăr Edeleanu" s-au alocat 23 miliarde de lei vechi, pentru reparaţii, iar la Şcoala Generală nr. 1 va fi înlocuită tâmplăria. "Ştiu ce am de făcut şi mai mult ca oricând voi măsura de trei ori, până să tai o singură dată. Acolo unde se vor impune schimbări, le voi face. Îmi doresc ca oraşul Năvodari să meargă bine, să demonstrăm tuturor că suntem o echipă unită", a conchis edilul.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367