REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Matematica a fost proba care le-a redat zâmbetul pe buze liceenilor

Matematica a fost proba care le-a redat zâmbetul pe buze liceenilor

Replica API 30 august 2012 | 00:00 96

Cu 400 de absenţi la proba obligatorie a profilului,

Cu 400 de absenţi la proba obligatorie a profilului,

A doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat nu le-a mai cauzat proaspeţilor absolvenţi de liceu atâtea probleme. Elevii care au susţinut proba la liceul "I.N Roman " s-au arătat mulţumiţi de ceea ce au reuşi să scrie pe foaia de examen, feţele posomorâte fiind înlocuite ieri cu zâmbete.

Dacă după prima probă scrisă, cea de Limba şi Literatura Română, liceenii nu se arătau prea mulţumiţi şi nici nu prea sperau să ia notă de trecere, după proba de miercuri, 29 august, aceştia au ieşit cu zâmbetul pe buze. Deşi este vorba de proba la matematică, o probă la care în prima sesiune s-a picat pe capete, se pare că cei de la Bucureşti s-au gândit să le dea subiecte mai accesibile de data aceasta. Bronzaţi uniform şi îmbrăcaţi elegant de examen, elevii care au absolvit anul acesta liceul s-au prezentat la ora 9:00 la liceul "I.N Roman", pentru a susţine proba obligatorie a profilului. Se pare că perioada dintre cele două sesiuni a fost tocmai bună pentru a merge la plajă între reprizele asidue de învăţat. Resemnaţi fiind, că nu vor rezolva probabil mai mult de două subiecte, aceştia s-au prezentat dis de dimineaţă pentru a intra în examen. Au avut parte, însă, de o mare surpriză, în momentul în care au observat faptul că subiectele de la matematică au fost mai mult decât accesibile, funcţiile fiind cele mai cunoscute de către elevi. "Matematica mi s-a părut o probă uşoară. În prima sesiune am picat la matematică, dar acum sper să iau cel puţin 7. Au picat funcţiile şi mi s-a părut un subiect uşor de abordat. Am observat faptul că şi colegii mei s-au descurcat binişor", a relatat Ioana Vrabie, elevă a liceului " I.N Roman". Alţi trei băieţi discutau aprins pe tema subiectelor la matematică, ajungând la concluzia că nu mai contează ce notă o să primească. "Subiectele au fost uşoare, dar tocmai când crezi că e simplu, pici. Acum ce notă o să primesc nu ştiu, dar nici nu mă mai interesează", a spus unul dintre băieţi. Dintotdeauna, matematica, a fost o materie enigmatică pentru generaţii întregi de liceeni, iar anul acesta în prima sesiune a Bacalaureatului ne-am convins de acest lucru. "În prima sesiune a examenului, a fost dezastru la matematică. Au fost foarte puţini care au luat notă de trecere. S-a picat pe capete. Acum mi s-au părut mult mai uşoare subiectele. Sper să iau notă de trecere pentru că vreau să dau la Facultatea de Drept", a declarat Camelia Dima, elevă a Grupului Şcolar "C.A Rosetti". Vineri, 31 august, liceenii vor trece şi de ultima probă a acestei sesiuni, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale se vor afişa pe data de 5 septembrie, după ce vor fi soluţionate toate contestaţiile depuse.

Statistica Inspectoratului Şcolar

Potrivit ISJ Constanţa, la proba obligatorie a profilului, Matematică şi Istorie, s-au prezentat 2.056 din 2.276 de candidaţi înscrişi. La disciplina Matematică s-au prezentat la examen 2.006 candidaţi din 2.218 înscrişi, iar proba la Istorie a fost susţinută de 50 de candidaţi din 58 înscrişi. Programul se derulează cu ziua de vineri, 31 august 2012, când se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării, pentru care s-au înscris 1.392 de candidaţi, la fizică fiind 438, Chimie organică T1 Nivel I - 14, Chimie organică T1 Nivel II - 1, Chimie anorganică T2 Nivel I - 80, Chimie anorganică T2 Nivel I - 2, Biologie vegetală şi animală T1 - 458, Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană T2 - 152, Geografie - 243, Psihologie - 1, Informatică T1 C/C++ - 3 candidaţi. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor, toate probele scrise prevăzute în metodologie, obţinând cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

Oana MUŞAT, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218