REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Materialele auxiliare se întorc în şcoală! Părinţii decid după ce culegeri vor preda profesorii

Materialele auxiliare se întorc în şcoală! Părinţii decid după ce culegeri vor preda profesorii

Replica API 11 ianuarie 2018 | 00:00 328

Sursa: Adevărul.ro

Profesorii vor putea folosi auxiliarele la cursuri, dar numai pe cele pe care le aleg părinții. Astfel a stabilit Ministerul Educaţiei, care a reglementat modalitatea de utilizare în unităţile de învăţământ preuniversitar a auxiliarelor didactice aprobate/avizate de Centrul Naţional de Evaluare. Procedura a fost aprobată prin ordinul ministrului Liviu Pop şi a fost inclusă în Regulamentul-cadru de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, în funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de Centrul Naţional de Evaluare (CNEE). Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor.

Adunarea generală a părinţilor hotărâşte dacă susține alegerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor.

Ulterior, Consiliul reprezentativ al părinţilor/Asociaţia de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea materialelor auxiliare propuse de cadrele didactice/catedre/comisii metodice şi întreprind demersurile necesare punerii în practică a deciziilor luate de adunările generale ale părinţilor, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar. Cadrele didactice vor fi informate prin intermediul consiliilor profesorale în legătură cu aceste demersuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367