REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Maurer Imobiliare: „Am reușit, în 12 ani, să oferim un etalon pentru piața rezidențială din România”

Maurer Imobiliare: „Am reușit, în 12 ani, să oferim un etalon pentru piața rezidențială din România”

Replica API 22 februarie 2018 | 00:06 423

Maurer Imobiliare, cel mai mare dezvoltator imobiliar din România, a reușit să transforme în realitate visul a mii de oameni. Din 2017 a pus pe harta extinderii lor naționale și orașul Constanța, urmând să fie predate în curând primele apartamente. Cu peste 5500 de apartamente vândute până în acest moment în Brașov, Sibiu și Constanța, dezvoltatorul imobiliar propune un concept occidental în marile orașe ale României.

Despre ce înseamnă Maurer Residence Constanța și care este viziunea companiei, am discutat cu Daniela Pătrașcu, administrator al companiei constănțene.

Cu o experiență în management în companii de top, dar și studii de marketing la Viena, Daniela Pătrașcu duce povestea Maurer Imobiliare mai departe, la malul mării.

1. Care este deschiderea pe piața imobiliară din România? Câte proiecte sunt finalizate și câte sunt în curs?

Piața imobiliară din România este în plină dezvoltare și creștere. Vorbim despre previziuni care arată că piața de investiții va crește considerabil, dar și despre faptul că se ia din ce în ce mai mult în calcul întoarcerea românilor în țară, care, după ce au trăit în comunități occidentale, ridică standardele rezidențiale. De asemenea, observăm o clientelă din segmentul rezidențial care este educată și astfel cere standarde occidentale și în piața din România. Este o așezare treptată a industriei.

Maurer Imobiliare a prevăzut toate aceste tendințe și a început să lucreze, încă de acum 12 ani, la construirea de comunități moderne în România. Vorbim de comunități solide, care beneficiază de facilități moderne precum spații de agrement, unități de învățământ, spații comerciale etc. Clienții au fost extrem de receptivi la viziunea și proiectele noastre în Brașov și Sibiu, urmând extinderea națională a acestui proiect.

În momentul acesta se lucrează în Brașov la faza a patra în cadrul cartierului Avantgarden3 și la extinderea cartierului Maurer Residence Brașov. De asemenea, în curs de dezvoltare este proiectul din Constanța, unde peste câteva luni vom da în folosință primele două blocuri, iar la Târgu Mureș ne dorim să demarăm proiectul Maurer Residence în prima parte a acestui an.

Toate acestea relevă o încredere puternică în echipa Maurer Imobiliare care a demonstrat, în timp, că ține pasul cu schimbările și noile tendințe din domeniu. Drept consecință, la nivel național, am vândut peste 5500 de apartamente și am construit comunități care cresc frumos și constant, iar de curând compania Maurer Imobiliare a primit premiul ,,Lider în segmentul rezidențial în România”.

2. Cum este piața imobiliară din Constanța și cum ați reușit să pătrundeți și să vă impuneți printre cele mai apreciate firme?

Un atu important în intrarea pe piața imobiliară din Constanța a fost pentru noi experiența pe care am acumulat-o ani de zile și reputația pe care ne-am construit-o in timp. Este vorba de exigență, dinamism în adaptarea la cerințele pieței și analiză corectă a raportului calitate-preț. Am reușit, în 12 ani să oferim un etalon pentru piața rezidențială din România.

În ceea ce privește proiectul din Constanța, folosim aceeași ,,rețetă” care a consacrat compania în proiectele demarate: respect față de client și respectarea promisiunilor făcute.

Majoritatea primilor clienți Maurer Residence Constanța știau deja despre proiectele noastre din Transilvania și aveau încredere în profesionalismul echipelor noastre. Odată cu demararea proiectului din Constanța ne-am asumat dorința de a extinde aceste comunități la nivel național.

Despre piața din Constanța putem spune că o cunoaștem în fiecare zi din ce în ce mai mult. Este un dialog permanent pe care îl avem cu potențialii noștri clienți și echipa noastră încearcă să răspundă cât mai prompt și mai bine acestor nevoi.

3. Majoritatea proiectelor am observat că se bazează pe tineri – prin construcția de locuri de joacă și facilități pentru familiile tinere. Care este strategia?

Strategia este înțelegerea nevoilor fundamentale ale clienților noștri și implementarea acelor strategii care răspund la aceste nevoi. De aceea, arhitecții noștri au gândit acest proiect la nivel macro, fiecare cartier rezidențial fiind o transpunere miniaturală a unui oraș care însumează toate facilitățile necesare în proximitatea locuinței. Vorbim despre magazine, spații de joacă, terenuri de sport, parcuri etc.

Într-adevar, majoritatea clienților noștri sunt familii tinere, însă nu am vrea să generalizăm. De fapt, ne încântă când comunitățile Maurer Imobiliare se bucură de diversitate.

4. Ce variante au oamenii când vor să cumpere un apartament?

Dacă discutăm despre suprafața apartamentelor și compartimentare, am gândit, împreună cu arhitecții noștri apartamente care să fie potrivite fiecărui tip de client – de la garsoniere până la apartamente cu patru camere și diverite tipuri de compartimentări, ne-am străduit să acoperim o paletă cât mai largă de cerințe pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților nostri.

În ceea ce privește variantele de plată ale apartamentelor, de asemenea am încercat să fim de ajutor potențialilor clienți și în momentul de față punem la dispoziție următoarele variante: plata integrală, achiziționarea prin credit bancar (atât Prima Casa, cât și ipotecar), dar și rate direct la dezvoltator, pe o perioada de cinci ani de zile.

În plus, oferim posibilitatea alegerii finisajelor dintr-o gama variantă, astfel încât locuința să se preteze gusturilor și personalității proprietarilor.

5. Care sunt blocurile pe care le aveți ridicate în Constanța și care este gradul de ocupare?

Blocurile B1 si B2 sunt deja pe ultima sută de metri și urmează să fie predate clienților. În ceea ce privește gradul de ocupare, primele patru blocuri au fost deja vândute în integralitate, următoarele apartamente puse la dispoziție pentru vânzare fiind situate în blocurile B5 si B6.

6. De ce ar trebui să aleagă constănțeanul Maurer Imobiliare?

Pe lângă experiența și reputația amintite mai sus, aș vrea să precizez câteva avantaje care țin strict de proiectul din Constanța. În primul rând, zona în care am ales să construim acest ,,oraș în interiorul orașului” este una în plină creștere și dezvoltare, exact cum s-a întâmplat cu zona de nord din București. Amplasarea cartierului în proximitatea spațiilor comerciale este un avantaj serios. Mai mult, in cartografierea Maurer Residence Constanța am ținut să avem un minim de 30% spatiu verde și de recreere, tocmai pentru a susține un stil de viață occidental, relaxat. Evident, aici mai intervin și beneficii legate de arhitectura locuințelor, de strânsa colaborare dintre companie și clienți care nu se incheie la semnarea contractului, ci devine o colaborare pe termen lung.

7. Care este, în opinia dumneavoastră, viitorul pieții imobiliare din Constanța? Spre ce se îndreaptă?

La fel ca în restul țării, discutăm despre orientarea către spații care pot fi deopotrivă locuințe confortabile, dar și investiții rentabile, în perspectiva închirierii lor. Vorbim așadar de suprafețe compartimentate inteligent, de accesibilitatea la spațiile comerciale și la mijloacele de transport în comun, dar mai ales la integrarea lor într-un cartier care oferă siguranță și sentimentul de apartenență la o comunitate solidă. Din ce în ce mai mult deciziile de cumpărare sunt bazate pe emoții – acesta este trendul la nivel global, iar în acest sens, în imobiliare este esențial să oferim nu doar câțiva pereți și un acoperiș deasupra capului, ci perspectiva lui ,,acasă”, viziunea unui viitor împlinit și confortabil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614