REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mazăre a cerut azil politic în Madagascar! Avocatul a depus documentele la instanță

Mazăre a cerut azil politic în Madagascar! Avocatul a depus documentele la instanță

Replica API 10 mai 2018 | 00:00 490

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar, iar la data de 10 mai anul curent avocatul său, Tiberiu Bărbăcioru, a depus documentele la Înalta Curte de Casație și Justiție a Românie, aspect confirmat de acesta pentru ”Replica” de Constanța. Amintim că fostul primar al Constanței a plecat din ţară în preajma Crăciunului din 2017, dar avea tot dreptul să părăsească ţara, aşa cum prevedea şi măsura controlului judiciar. La data de 30 decembrie nu a mai ajuns să dea cu subsemnatul la Poliție și a trimis un email prin care a explicat că este ţinta statului paralel şi că va reveni în ţară atunci când va exista justiţie corectă.

Un nou termen a avut loc la data de 10 mai anul curent, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în dosarul 1409/1/2016, în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre și Avraham Morgenstern, pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social „Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma să fie organizată. Astfel, potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Procurorii mai precizează că din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi către contul personal al primarului Mazăre şi 80.000 de euro către contul pus la dispoziţie de fratele său Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o bancă din Israel. Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). Amintim și faptul că fostul edil s-a ales cu mandat de arestare preventivă în lipsă pe 10 ianuarie anul curent, asta după ce a anunțat că se află în Madagascar, acolo unde a cerut azil politic. A făcut anunțul în ziua în care trebuia să se prezinte la IPJ Constanța, pentru a da cu subsemnatul întrucât se afla sub control judiciar. Tot el a precizat că va reveni în țară atunci când va exista o justiție corectă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul este slab.
0
0
Oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre cu subiectul INFO: cita_ct69@yahoo .com
1
0
Aveti curaj sa cautati si sa publicati cate terenuri si proprietati din Constanta si Mamaia au "intrat " in posesia unor magistrati ??
2
0
O sa-l executam pe nenorocit inainte sa se impuna drepturile omului in Madagascar ...
1
2
Lasitatea paiatzei este dezgustatoare.
5
1
mare futac
4
5
Pacatele parintilor sunt platite de copiii lor....intotdeauna....
9
2
cei din Madagaskar i-au dat azil doar pe un an, aia din Madagaskar nu sunt prosti, bobul asta de mazare o sa trebuiasca sa "cotizeze" in fiecare an pentru prelungire. Daca i se dadea azil pe viata, "cotiza" o data si gata, negrii aia din Madagaskar nu-s prosti, o sa-l ciupeasca in fiecare an pana-i termina averea.
10
1
Asta inseama sa fii mafiot
6
4
Am sponsorizat sus la procurorul sef Codry spaima fraieriilor care nu sponsorizeaza dna
6
1
Tare dubios a fost baiatul asta! Toti ai lui sunt in puscarie, el nu! Oare cine l-a ajutat si de ce?
19
1
Smeker de smeker mafiot !
4
10
Tin sa felicit organele abilitate ale statului, in frunte cu magistratii curati ca lacrima, care au deschis drumul marelui lider catre libertate! Bravo!
20
1
e degeaba daca ramane cu banii.o sa ia 2-3 ani la vrajeala apoi va fi liber sa plece definitiv unde are pofta.ba,voi chiar credeti ca toti suntem imbecili?
11
2
Drogangiul a distrus si jefuit Constanta si acum probabil fute negrese de 18 ani la umbra, ba mai mult l-a lasat ca mostenitor pe Fatalau, alt hot.
25
4
L au lasat sa plece securistii. Tot ei sunt la putere, iar acum fura legal prin " afaceri " . Natie de hoti mincinosi si koorve.
19
7
de karma si de blesteme nu te poti ascunde nici unde.o sa-l loveasca atunci cind nu se mai asteapta si nu ne rugam la dumnezeu,dumnezeu e pesedist pt ca apara hotii si borfasii
14
10
nici pana acum nu s-a spus cu cat a prejudiciat Primaria Constanta, de ce nu dati o cifra? pentru ca suma e prea colosala si de recuperat nu o sa fiti in stare sa recuperati nici macar 1% din prejudiciu? In complicitate cu el l-ati lasat sa fure si acum ii cereti socoteala?daca JUSTITIA functiona bobu de mazare nu putea sa faca ce vrea, l-ati lasat fara oprelisti si acum vreti sa aratati ca JUSTITIA chiar functioneaza?
25
4
justitia este corecta, vom vedea cand o sa ni-l aduca din Madagascar asta
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614