REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mazăre: Am întâlnit mulţi mâncători de rahat care ţipau că blocurile de pe strada Traian o vor lua la vale

Mazăre: Am întâlnit mulţi mâncători de rahat care ţipau că blocurile de pe strada Traian o vor lua la vale

Replica API 8 aprilie 2013 | 00:00 202

Lucrările de consolidare sunt gata; traficul va fi reluat într-o săptămână

Lucrările de consolidare sunt gata; traficul va fi reluat într-o săptămână

Edilul de la malul mării, Radu Mazăre, s-a declarat mulţumit de lucrările realizate pe strada Traian. "Sunt 40 de milioane de euro privaţi, băgaţi în pământ, cu ultima lucrare de stabilizare de 11 milioane de euro. Locuitorii din împrejurimi pot sta liniştiţi, penturu că aţi văzut ce capete luminate au lucrat aici. Nu se va dărâma nici un bloc, nu se va înclina nici un bloc, nu trebuie să vândă apartamentele, nu a scăzut valoarea lor, ba din contră: să îşi facă o cruce mare şi să aştepte investiţia de suprastructură, respectiv birourile, hotelul şi centrul comercial. Primăria nu ar fi avut niciodată banii ăştia, să fie clar. Noi asfaltăm un oraş, anual, cu 10 milioane de euro. 40 de milioane ar fi însemnat să stopăm asfaltarea pe patru ani. Pe de altă parte mă gândeam câţi mâncători de rahat am tot întâlnit eu în ăştia 13 ani: o să cadă blocurile, şoseaua o să se dărâme, Mazăre - plângere penală, puşcărie.... Este bine că eu sunt ca Fidel Castro, schimb prefecţi, schimb mâncători de rahat. Important este că locuitorii au avut încredere şi le mulţumesc pentru asta.", a declarat Radu Mazăre. Tot acesta a adăugat că traficul va fi reluat pe strada Traian în cel mult o săptămână, pe două benzi, numai pentru maşinile mici.

Blocurile de pe Traian vor rezista şi în caz de seism

Lucrările de intervenţie de urgenţă pot garanta siguranţa blocurilor din zonă şi în caz de seism. "La solictările seismice, blocurile vor ţine, pentru că asta a fost problema principală. Putem garanta acest lucru. Avem montate în structură nişte tuburi, cae merg până la 10 metri adâncime, în care măsurăm deplasările, iar acestea s-au micşorat considerabil. Din punct de vedere al stabilităţii generale, de care ne era frică în momentul în care s-a demarat construcţia, putem spune că blocurile sunt în siguranţă", a spus Anton Chirică, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, departamentul de Mecanică a Pământului şi Fundaţii. După ce se vor găsi fondurile de investiţie, vor continua şi celelalte lucrări, în ceea ce priveşte tot amplasamentul, de circa 300 de metri.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218