REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mazăre: Băsescu a fost informator al securităţii, iar acum aruncă „petarde” pentru a-şi „scăpa” iubita

Mazăre: Băsescu a fost informator al securităţii, iar acum aruncă „petarde” pentru a-şi „scăpa” iubita

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:21 200

„Are strategii de campanie”

„Are strategii de campanie”

Radu Mazăre

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este de părere că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001 sunt „declaraţii de campanie”, o petardă aruncată de către şeful statului. În plus, Mazăre susţine că acum 20 de ani a avut registrul, în original, cu membrii de partid informatori, acolo unde s-ar fi aflat şi numele preşedintelui.

Întrebat de ce crede că a ieşit preşedintele României tocmai acum să afirme aşa ceva despre Victor Ponta, edilul de la malul mării a specificat: “Are o strategie de campanie (…) ca să-şi scape iubita (făcând referire la Elena Udrea – n.r.)”.

„Nu ştiu cum e cu Victor Ponta. Eu ştiu, şi ce am văzut cu ochii mei, şi am mai afirmat în câteva rânduri şi afirm şi acum, acum 20 de ani am avut în mână şi am publicat în ziarul Telegraf, un registru cu membrii de partid informatori ai securităţii. Şi acolo era Băsescu Traian, sursă. Mai erau gazde, rezidenţi şi surse. Aia ştiu sigur, l-am văzut cu ochii mei. Registrul l-am avut în original, a dispărut între timp. Ce spune Băsescu despre Ponta, nu am de unde să ştiu. La câte minciuni a spus Băsescu până acum, nu mai are credibilitate. Eu nu sunt împotriva serviciilor secrete. Am văzut că suntem a doua ţară din NATO, ca număr al spionilor. Următoarea este Franţa. După care urmează Germania şi tot aşa. Să ştiţi că mie mi-a plăcut răspunsul lui Ponta când a spus că o să se ducă să se roage pentru Băsescu pentru că e tulburat”, a declarat Radu Mazăre.

Întrebat de ce crede că preşedintele României a ieşit tocmai acum să facă aceste declaraţii, primarul Constanţei a răspuns: „Nu ştiu ce ar trebui să facă Ponta, deocamdată este o petardă trasă de Băsescu, haideţi să vedem dacă lucrurile stau aşa, după care o să-mi spun un punct de vedere. Deocamdată nu mi-e clară treaba. Că în 1997, 2000, când bunica era fată... Sigur, el (Traian Băsescu – n.r.) are o strategie de campanie, vrea să-l atace pe Meleşcanu, poate să-l lucreze pe Iohannis să-l atace pe Băsescu ca să-şi scape iubita. Văd acum că jumătate din politicieni sunt de acord cu ce am spus acum un an de zile c-o iubeşte şi că face orice”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369