REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mazăre: Cluburile şi hotelurile au început să-şi "unească forţele" pentru a atrage turişti

Mazăre: Cluburile şi hotelurile au început să-şi "unească forţele" pentru a atrage turişti

Replica API 28 aprilie 2012 | 00:00 166

Ministrul Petrescu ridică lampioanele pe plaja din Mamaia

Ministrul Petrescu ridică lampioanele pe plaja din Mamaia

Tarifele pe litoralul românesc în minivacanţa 1 Mai pornesc de la 45 de lei pe noapte de persoană într-un hotel de două stele şi ajung până la peste 200 de lei într-un hotel de cinci stele, preţuri care sunt de aproape trei ori mai mari decât cele practicate pe litoralul bulgăresc. Potrivit Asociaţiei Litoral Delta Dunării, turistul plăteşte 45 de lei pe noapte pentru cazare fără mic dejun la un hotel de două stele din staţiunile Mamaia şi Costineşti. La unităţile de cazare de trei stele preţurile încep de la 50 - 65 de lei de persoană pe noapte în staţiunea Eforie, de la 75 de lei la Neptun şi de la 80 - 90 de lei de persoană pe noapte în staţiunea Mamaia fiind inclus şi micul dejun. Pentru o noapte la un hotel de patru stele din Mamaia turistul trebuie să plătească cel puţin 130 de lei. La hotelurile de cinci stele preţurile pornesc de la 200 de lei pe noapte de persoană. Unităţile de cazare de patru şi cinci stele au pachete mai complexe în care pe lângă cazare şi mic dejun sunt oferite servicii suplimentare de tip barbeque, spa, fitness, piscină interioară etc. Tarifele practicate de 1 Mai pe litoralul românesc sunt de aproape trei ori mai mari decât cele de pe litoralul bulgăresc, motivul fiind preţurile mari la utilităţi şi impozite pe care trebuie să le plătească hotelierii români, după cum susţin aceştia. În minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc sunt aşteptaţi peste 25.000 de turişti, majoritatea optând pentru staţiunea Mamaia, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistraţi circa 20.000 de turişti. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că turiştii preferă staţiunea Mamaia pentru că aici se pot distra, fiind organizate mai multe evenimente artistice pe plajă şi în cluburi. "Staţiunea Mamaia este plină cu turişti datorită conceptului de distracţie pe care îl promovăm, (...) că de 1 mai nu este o vreme tocmai plăcută pentru plajă şi baie, ci de plimbare şi distracţie", a afirmat Mazăre. Edilul Constanţei a precizat că reprezentanţii cluburilor şi hotelurilor au început să-şi "unească forţele" pentru atragerea turiştilor şi să nu mai acţioneze separat pentru promovarea ofertelor lor.

La evenimentele ocazionate de deschiderea sezonului vor fi prezenţi ministrul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, precum şi preşedintele Organizaţiei elene de Turism, Konstatinos Zikos, care va sosi la Constanţa sâmbătă, 28 aprilie, la invitaţia preşedintelui ANAT. Punctul forte al fiecărei destinaţii de vacanţă rămâne însă modalitatea de petrecere a timpului liber, respectiv evenimentele şi atracţiile pe care le pregătim pentru turişti. Astfel, sâmbătă, pe plajă lângă Hotelul Tomis, explorează România în mod activ, un eveniment organizat de Ministerul Turismului cu sprijinul Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi al autorităţilor locale. Între 14:00- 19:00 se vor desfăşura diverse jocuri pe plajă; 19.00 - 21.30 - discotecă pe plajă; iar între 21:30 - 22:15 - ridicare de lampioane - participă ministrul Cristian Petrescu. De altfel, sâmbătă la ora 13.00 va avea loc parada maşinilor de epocă, eveniment organizat împreună cu Retro Mobil Club România şi Dimos Profesional, iar la ora 15.00, Corina Martin împreună cu preşedintele Organizaţiei Naţionale Elene de Turism va susţine o conferinţă de presă la Hotel Iaki, tema - lansare Litoral 2012.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218