REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mazăre despre "dispariţia" preşedintelui CJC: "Ăia de la TVR să-l întrebe pe şeful lor, Zgabercea i-a schimbat o lună pamperşii lui Nicuşor"

Mazăre despre "dispariţia" preşedintelui CJC: "Ăia de la TVR să-l întrebe pe şeful lor, Zgabercea i-a schimbat o lună pamperşii lui Nicuşor"

Replica API 25 iunie 2014 | 00:00 284

Dat în urmărire internaţională

Dat în urmărire internaţională

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut marţi o serie de dezvăluiri în ceea ce-l priveşte pe preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, urmare a unor informaţii apărute în presă. Acesta a menţionat că reporterii TVR ar trebui să se informeze mai bine, eventual de la şeful lor, respectiv Cristian Zgabercea, care ar şti bine situaţia lui Nicuşor Constantinescu, întrucât a fost la el şi... i-a schimbat plosca timp de o lună. Ca şi concluzie, Mazăre a menţionat că şeful Consiliului Judeţean se află într-un bloc de apartamente, care aparţine respectivului spital. Între timp, Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire internaţională.

În urma unor zvonuri apărute în presă, respectiv la TVR, cum că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-ar mai afla în spitalul Johns Hopkins din Chicago încă din luna mai, primarul Constanţei a declarat: "Producătorul general de la TVR, domnul Zgabercea, a stat cu Nicuşor o lună în apartamentul în care stă. Mai bine îl sunau pe Zgabercea să-l întrebe, care e şeful lor. Spitalul Johns Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente, unde sunt cazaţi şi stau cei care sunt trataţi post operator. Acest contract există depus la instanţă. Zgabercea a stat o lună acolo. Numai când este un caz foarte grav se mută de acolo, intră la urgenţă şi se internează, ceea ce s-a întâmplat de câteva ori. În America oamenii sunt trataţi altfel decât în România, nu stai în spital luni de zile. Dacă producătorul general al televiziunii a stat şi l-a îngrijit pe Nicu o lună, să-l sune pe ăla şi să-l întrebe unde şi cum stă Nicu, că le explică. Zgabercea, da, a stat o lună şi i-a scos plosca, i-a pus pamperşii şi ştie exact care e treaba că şi-a luat omul concediu şi l-a îngrijit". Tot edilul de la malul mării a comentat şi decizia Tribunalului Bucureşti de a lua măsura arestului preventiv în lipsă faţă de Nicuşor Constantinescu: "Dacă vor să-l omoare, să-l aresteze. Aţi văzut imaginile, scrisorile medicale de la cei mai prestigioşi medici de pe planetă, l-aţi văzut cu furtunul în burtă..., să-l aresteze şi pe Băsescu să-l lase, să nu-i facă percheziţii, să-i mătrăşească dosarul, că aşa e justiţia la noi". Între timp, oamenii legii constănţeni au făcut demersurile necesare, solicitând instanţei şi parchetului emiterea mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională.

Avocatul Marius Mocanu: Nicuşor Constantinescu nu a fugit din spital

Avocatul Marius Mocanu dezminte zvonurile vehiculate de o parte a mass-media conform cărora preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ar fi fugit din Spitalul Universitar Johns Hopkins din Baltimore - Statul Maryland. "În unele materiale, contrazise de avocat, se acreditează în mod eronat ideea că şeful CJC s-ar sustrage astfel anchetei. Marius Mocanu a subliniat că el nu a afirmat niciodată că preşedintele CJC ar fi internat în Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore în toată această perioadă, iar în acest sens avocatul a depus la dosarul cauzei, înscrisuri de la Spitalul Universitar Johns Hopkins de unde rezultă foarte clar faptul că Nicuşor Constantinescu a fost internat în această unitate medicală strict în perioada preoperatorie şi postoperatorie, cât a fost nevoie ca acesta să-şi revină după operaţie. Ulterior Nicuşor Constantinescu a mai revenit în spital în două rânduri din cauza agravării stării de sănătate, fiind necesară internarea efectivă în clinică. Marius Mocanu subliniază că în afara perioadei de internare şi consulturilor medicale, Nicuşor Constantinescu s-a aflat într-un imobil paramedical, care este închiriat de Spitalul Universitar Johns Hopkins din Baltimore, imobilul fiind situat in apropierea clinicii", se arată într-un comunicat de presă ajuns pe redacţia cotidianului "Replica" de Constanţa. "Aceasta este situaţia reală. Acest lucru a fost prezentat tot timpul atât organelor judiciare de urmărire penală, cât şi instanţei de judecată. Este vorba de un contract de închiriere încheiat de clinica Johns Hopkins pentru Constantinescu la Breach Street Global Hospitality (instituţia care se află în colaborare clinica Johns Hopkins, nr). Repet, nu am susţinut niciodată că Nicuşor Constantineseu a fost internat non-stop în spitalul din Chicago", a spus Marius Mocanu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108