REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre, despre limitarea mandatelor de primar: „Nu ştiu dacă am chef, dacă mai am nervi”

Mazăre, despre limitarea mandatelor de primar: „Nu ştiu dacă am chef, dacă mai am nervi”

Replica API 13 decembrie 2014 | 23:34 207

Iniţiativă aprobată tacit la Camera Deputaţilor

Iniţiativă aprobată tacit la Camera Deputaţilor

Radu Mazăre

Radu Mazăre nu ştie dacă mai are chef sau putere să mai stea mulţi ani în funcţia de primar. Cel puţin aşa a dat de înţeles vineri, 12 decembrie, când a fost întebat ce părere are de limitarea mandatelor aleşilor locali la două. „Nu ştiu dacă am chef, dacă mai am nervi, dacă mai pot să duc chestiunea asta”, a spus el. Potrivit unui proiect legislativ, aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive, conform unei iniţiative legislative aprobate tacit, recent, de Camera Deputaţilor. Întrebat ce părere are despre acest lucru, Radu Mazăre a spus:

„La două de acum încolo sau la ce am făcut? Păi… şi aşa erau multe. Mă refer la mine şi nu ştiu dacă am chef, dacă mai am nervi, dacă vreau să duc chestiunea asta. Dar, nu mi se pare în regulă. Ele sunt limitate la preşedinte pentru că el controlează structuri de putere şi să nu care cumva să ajungă dintr-un preşedinte, dictator, sunt limitate. Pe primar… îl tăvăleşti când în stânga, când în dreapta. Cred că-i dreptul populaţiei să-şi aleagă primarul pe cât timp vrea. Nu cred că e o idee strălucită a lui (referitor la Liviu Dragnea – n.r.). Dar, repet, oricum nu mai am de gând să stau atâtea mandate”. ,

De precizat că şi preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, vineri, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că va susţine în discuţiile privind Codul electoral, introducerea unei limite de două mandate consecutive, la nivel local şi parlamentar, pe modelul preşedintelui României. „Vom susţine în aceste discuţii o limită de mandate pentru toţi cei care ocupă funcţii publice, la nivel central şi local. Aşa cum preşedintele României poate ocupa doar de două ori funcţia de preşedinte, putem să gândim în viitor ca şi la nivel local şi parlamentar, această limită de două mandate consecutive să fie regula”, a afirmat Victor Ponta, potrivit mediafax.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367