REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre despre Palaz: "Amărâtul ăsta s-a transformat în procuror şi îmi verifică mie averea"

Mazăre despre Palaz: "Amărâtul ăsta s-a transformat în procuror şi îmi verifică mie averea"

Replica API 3 februarie 2012 | 00:00 175

Declaraţii-şoc

Declaraţii-şoc

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a criticat acţiunea prefectului Claudiu Palaz, privind adresa acestuia trimisă către Direcţia de Finanţe, prin care solicita informaţii despre declaraţiile de avere ale lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, din perioada 2000-2003.

"O nouă panaramă a apărut la Constanţa, pe care o face amărâtul ăsta de prefect. A trimis adresă către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) prin care a solicitat comunicarea profitului acţionarilor, din perioada 2000-20003, din cadrul firmelor pe care le aveam eu şi Nicuşor Constantinescu. A făcut adresa în baza Legii 340 din 2004, privind instituţia prefectului. Adică, cu alte cuvinte, el se ocupă cu verificarea averilor. Păi ce atribuţii are amărâtul ăsta ca să îmi verifice mie averea? Poate vrea să îi spun eu ce atribuţii are. Mai şi zice, amărâtul, că solicită informaţiile în baza atribuţiilor sale de prefect. Canci. Care atribuţii? Nătărăul nici nu ştie ce să verifice, el nu ştie că dividentele pot rămâne neridicate şi că pot rămâne în firmă pentru reinvestire sau pentru a fi ridicate altădată. Cred că de la proteste i se trage, a deraiat. Mai nou, s-a transformat în procuror şi îmi verifică mie averea, amărâtul, a deraiat de tot", a precizat Radu Mazăre. Întrebat ce va face în acest sens, primarul a precizat că se va adresa Ministerului Public. "Voi face o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru solicitarea informaţiilor despre avere în calitate de prefect. Bineînţeles că procurorul o va ţine mult şi bine, iar când se va schimba regimul va fi luat la întrebări. Asta când va cădea chiorul şi piticul. Pe mine, sincer, mă amuză", a mai spus primarul Constanţei.

Ce spune Palaz

Declaraţiile primarului Mazăre au ajuns şi la urechile lui Palaz, care a comentat şi el cele susţinute în cadrul conferinţei de la primărie. "Referitor la declaraţia primarului Mazăre că-mi va face plângere penală din cauză că l-am căutat la avere, presupun că este o reacţie la faptul că Nicuşor Constantinescu s-a dus la el plângându-se Uite ce-mi face prefectul şi mă refer aici la hoţia de la Lipniţa. Cred că Mazăre este foarte speriat nu atât de demersul pe care l-am întreprins, ci mai degrabă de ceea ce am aflat ca urmare a acestui demers. Îl asigur însă că dacă Iliescu şi sloganul lui electoral un preşedinte pentru liniştea voastră i s-o fi potrivit lui Mazăre şi ai lui, nu acelaşi lucru se poate întâmpla cât timp sunt eu prefect, pentru că nu pot fi un prefect pentru liniştea celor ca el", a precizat prefectul Palaz.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367