REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mazăre, despre percheziţiile de la ISJ: Picior de investitor nu mai calcă în Constanţa

Mazăre, despre percheziţiile de la ISJ: Picior de investitor nu mai calcă în Constanţa

Replica API 8 octombrie 2014 | 16:33 296

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a prezentat miercuri la sediul IPJ. Tot miercuri edilul a aflat că va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul privind locuinţele sociale, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins cererea.

"Respinge cererea formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 337 din 09.04.2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală în dosarul nr. 1513/1/2014", se arată în decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Primarul Radu Mazăre trebuie astfel să respecte în continuare toate obligaţiile care i-au fost impuse prin măsura controlului judiciar, respectiv: să se prezinte la procurori, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa; să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa în zilele stabilite în programul de supraveghere sau când este chemat; să nu părăsească ţara. "O să fac recurs săptămâna viitoare. Ştiţi cum e? Unii vor să plece, alţii să vină", a spus Mazăre, făcând referire la Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC: "Tremură carnea pe el. Vrea să vină în ţară. M-a întrebat ce să facă", a spus Mazăre.

Mazăre: Dacă continuă lucrurile aşa, renunţ la Primărie

Edilul a făcut câteva precizări şi despre percheziţiile de la ISJ Constanţa: "Am aflat că sunt percheziţii la ISJ. Picior de investitor nu mai calcă în aici (n.r.Constanţa). Edilul speră "într-o normalizare şi ca procurorii să nu mai facă adrese la notari să ceară acte de vânzare între Primărie şi terţe persoane privind contractele cu terenuri". Mazăre a reiterat că dacă continuă lucrurile aşa (referitor la acţiunile procurorilor- n.r.), "renunţ la Primărie". "La unele acţiuni se autosesizează la altele sunt sesizaţi de diferiţi cetăţeni binevoitori. Mi-e frică să dau dispoziţii subalternilor. Sper să nu mai fie după alegeri ceea ce se întâmplă acum", a mai spus Mazăre.

Cât despre alegerile prezidenţiale, Mazăre a spus că atunci când o să fie cazul se va implica şi în campanie. "Dacă o să fie cazul, mă implic. O să vină şi Ponta, dar nu ştiu când. Nu ştiu dacă vină până-n turul 1 sau între tururi. Probabil o să vină între tururi. Ce am discutat, s-ar putea să vină la Inaugurarea Podului de la Agigea şi, poate, până atunci este şi gata şi podul PMC", a declarat primarul Constanţei.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614