REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mazăre: "Festivalul de la Mamaia e învechit, nu-şi merită banii"; Mădălin Voicu ripostează

Mazăre: "Festivalul de la Mamaia e învechit, nu-şi merită banii"; Mădălin Voicu ripostează

Replica API 1 august 2013 | 00:00 122

Din 2014, adminstraţia locală va avea propriul festival

Din 2014, adminstraţia locală va avea propriul festival

Primarul Radu Mazăre a declarat miercuri, după şedinţa de Consiliu Local, că Festivalul de la Mamaia e învechit şi nu-şi merită banii. Evenimentul nu se află oricum în grija primăriei, astfel încât Mazăre a anunţat că nu se va investi nimic pentru acest festival, dar că, în 2014, adminstraţia locală va avea propriul festival. "Festivalul de la Mamaia, în formula în care este acum, e învechit, îmbătrânit. Se cheltuie foarte mulţi bani cu un impact mediatic foarte mic. Cum să dau peste 1 milion de euro şi să-ţi vină 2.000 de oameni, când cu 200.000 de euro am făcut carnavalul la care au participat 50.000 de oameni? Festivalul Mamaia e în ograda Consiliului Judeţean, nu vreau să le dau sfaturi, probabil ei îl consideră o tradiţie. Noi vom avea, din 2014, propriul festival, cu muzică modernă", a spus Mazăre. Cum reacţionează însă cel care a condus juriul Festivalului Mamaia în ultimii ani? "Mamaia are un prestigiu şi un istoric pe care, mă mir că domnul primar îl contestă", spune Mădălin Voicu.

Mădălin Voicu declară că va face tot posibilul ca Festivalul de la Mamaia să aibă loc şi anul acesta. "Orice primar, oriunde în ţară, îşi doreşte să facă un festival, este lăudabil şi de susţinut ca proiect. Sigur, Festivalul de la Mamaia are un prestigiu şi un istoric pe care mă mir că domnul primar îl contestă. Este vorba, în primul rând, de onorarea unor artişti, a unor compozitori care în decursul anilor au demostrat că potenţialul nostru muzical este unul major. Nu cred că cineva îl poate anula sau desfiinţa. A, dacă vine şi cu o altă propunere în plus faţă de cel de la Mamaia, are tot suportul nostru", a declarat, pentru "Replica", Mădălin Voicu. El a promis, cu această ocazie, că va face tot posibilul ca evenimentul să aibă loc şi anul acesta, mai ales că este un moment jubiliar. "Nu cred că este treaba primarului acest festival. Este treaba Consiliului Judeţean. Sper ca acest festival să nu piară, indiferent care sunt opţiunile unuia sau altuia dintre responsabili. Mă bazez pe memoria oamenilor de cultură care înţeleg mult mai bine decât oricine ce înseamnă Festivalul de la Mamaia. Ar fi a 50-a ediţie de la înfiinţarea acestui festival, care a avut loc în anul 1963. O să fac tot efortul ca el să aibă loc. Eu promit, în condiţiile în care sunt om de cultură, că voi insista ca acest festival să aibă loc. Nu ştiu în ce formă sau când, pentru că este vorba de un timp pe care-l avem disponibil, dar sper să existe resurse şi bunăvoinţă din partea oamenilor", a mai precizat Mădălin Voicu. Reamintim însă că, întrebat de dată recentă dacă se organizează Festivalul Mamaia în acest an, consilierul judeţean Petrică Munteanu a răspuns: "Până acum eu nu ştiu nimic. Nu sunt fonduri, dar sperăm să rezolvăm. Dacă le obţinem, vom ţine evenimentul, dacă nu...". Revenind la Mădălin Voicu, dacă Radu Mazăre va organiza un alt festival - al administraţiei locale -, din 2014, deputatul este dispus să facă parte din juriu, dacă i s-ar propune.Sunt onorat să pot să fiu un sprijin oricând, dacă este vorba de muzicică şi artă. Dacă mi se va cere, voi face tot posibilul să fiu demn de această încredere", a conchis Voicu.

Cristian ANTON, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102