REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre i-a cerut lui Borbely acordul de mediu pentru Şoseaua de coastă

Mazăre i-a cerut lui Borbely acordul de mediu pentru Şoseaua de coastă

Replica API 30 noiembrie 2011 | 00:00 132

Gospodarul face vara pârtie şi iarna... plajă

Gospodarul face vara pârtie şi iarna... plajă

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a participat, marţi, la Constanţa, la lucrările seminarului privind finalizarea masterplanului pentru combaterea eroziunii zonei costiere. Prezidată de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, întrunirea a avut loc în sala de conferinţe a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Maritimă (INCDM) Grigore Antipa. Oficialul a punctat că un studiu efectuat de experţi japonezi în 2005 a arătat că dacă nu se intervine rapid şi eficient, în 22 de ani nu va mai exista zonă costieră. "Pe cale de consecinţă, nu numai elaborarea masterplanului este importantă, dar şi implementarea strategiilor prevăzute de acesta. Lumea înnebuneşte când aude de proiecte, strategii. Este nevoie de o colaborare atât interministerială cât şi între minister şi instituţiile subordonate pentru a grăbi implementarea acestor strategii", a mai adaugat Borbely.

Laszlo Borbely a vorbit în deschiderea Conferinţei "Protecţia mediului în regiunea Mării Negre - o necesitate pentru dezvoltarea durabilă" despre importanţa cooperării interinstituţională şi interministerială pentru a grăbi implementarea strategiilor de mediu, în special cele în domeniul mediului marin. Ministrul a menţionat că UE acordă mai mulţi bani din 2014 pentru proiecte de mediu şi biodiversitate. La conferinţa prezidată de Marian Mitrea, a participat şi Simion Nicolaev, directorul INCDM, primari din localităţile costiere, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi comerciali care activează în domenii ce au impact asupra mediului. Unul dintre ei, Roberto Vincentelli, patronul Ecological Center, a "murmurat" nemulţumit la tot ce avea ministrului Borbely de spus. Pe agenda ministrului era prevăzută şi o întrunire cu primarii din judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Daniel Nicuşor Constantinescu, susţine că l-ar fi invitat ieri pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, la Biblioteca Judeţeană, unde a avut loc o şedinţă de consiliu, pentru a discuta cu primarii din judeţ, însă acesta ar fi refuzat. "A preferat Prefectura", a spus Constantinescu. Oficial, întrunirea cu primarii din judeţ a început puţin după orele prânzului, când, spre surprinderea tuturor, în sala I.N. Roman a Prefecturii Judeţului şi-a făcut apariţia, printre alte "celebrităţi", şi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Acesta a avut o singură problemă de reclamat, şi anume să-i ceară ministrului acordul de mediu pentru primul tronson de şosea de coastă. "Noi i-am cerut acordul, dar în paralel am dat în judecată ministerul. Dacă se emite documentul ne retragem procesul, dacă nu, pierdem din nou finanţarea europeană şi cerem daune", a afirmat Mazăre în cadrul unui interviu. Borbely cunoştea problema şi a spus că în măsura în care Agenţia Naţională de Protecţia Mediului clarifică aspectele de natură tehnică, este dispus să emită acordul.

Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614