REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mazăre iar e în scandal cu elevii pe tema subvenţionării transportului în comun

Mazăre iar e în scandal cu elevii pe tema subvenţionării transportului în comun

Replica API 4 februarie 2015 | 00:10 232

O luăm de la capăt

O luăm de la capăt

Radu Mazăre

Revenire la gânduri mai bune de ambele părți? Nicidecum! Primarul Constanței, Radu Mazăre, a redeschis Cutia Pandorei, în privința subvenționării abonamentelor pentru elevii care utilizează mijloacele de transport în comun.

În ultimii doi ani, fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor și al Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Bajdechi, a dus o luptă continuă cu Consiliul Local Constanța, solicitând subvenționarea abonamentelor tuturor elevilor cu 50%, așa cum spune în Legea Educației Naționale. Mazăre, de cealaltă parte, s-a folosit de „bucătăria” proprie și a rămas ferm pe poziții, aplicând reducerea doar pentru cei cu venituri de până la 1.500 lei pe membru de familie și, de anul acesta, de până la 1.800 lei. Aceeași variantă s-a regăsit și ca propunere la întrevederea de marți a primarului cu alți reprezentanți ai elevilor constănțeni. Precizăm că, în prezent, Consiliul Județean al Elevilor este scindat. Cea dintâi formațiune este condusă de Sergiu Bălan, care a și participat la ședința de marți, a doua fiind reprezentată de Alexandru Manda și Eduard Burghelia, „urmași” ai lui Bajdechi.

„La ora actuală, pe sistemul actual, cu jumătate subvenționat, cu 1.800 lei pe membru de familie, sunt vreo 700 de elevi care și-au luat abonamentul subvenționat. Restul nu și-au luat. Că n-au avut nevoie, că n-au vrut și așa mai departe. Putem să facem varianta în care dăm și pentru cei cu peste 1.800 lei, părerea mea este că, pe lângă acești 700, vor mai veni încă 500 – 700 sau putem să facem o a doua variantă, care rămâne cu jumătate subvenționat până la cei cu venituri de până la 1.800 lei membru de familie și total subvenționat pentru cei ai căror părinți câștigă salariul minim pe economie. Din baza noastră de date, dacă facem a doua variantă, vor fi 7.000 elevi, cantitate totală, cei cu veniturile mai mici care beneficiază”, a spus Mazăre, adresându-se elevilor „conduși” de CJE „ăilalți”.

La aflarea veștii că primarul Constanței a avut o întâlnire pe tema subvenționării abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun, Asociația Elevilor din Constanța, condusă de Eduard Burghelia, președinte și Alexandru Manda, vicepreședinte, au replicat cu o nouă plângere penală!

„AEC va depune mâine (miercuri – n.r.) o nouă plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, pe numele primarului Municipiului Constanţa, Mazăre Radu-Ştefan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale. Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun, pe care legea le-0 garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro”, au precizat cei doi prin intermediul unui comunicat.

Mazăre a aflat de intențiile AEC și a invocat răsfrângerea unei răzbunări divine împotriva acestora, deși vorbim de niște minori.

„E rău și păcat și ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toți cei care au făcut plângeri la DNA și care arătau cu degetul: „să-l băgăm în pușcărie, să-i facem, să-i dregem”, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ți le întoarce, dacă faci lucruri bune, îți dă tot lucruri bune. (...) Dacă fac rău, se uită și văd ce-au pățit cei care au făcut plângeri. Cu chestiuni penale... cine face, ăla primește mai târziu”, a spus Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102