REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mazăre: "Întâi am grijă să voteze turistele cu buletinele la bikini, apoi votez şi eu"

Mazăre: "Întâi am grijă să voteze turistele cu buletinele la bikini, apoi votez şi eu"

Replica API 28 iulie 2012 | 00:00 90

Primarul Constanţei, despre referendum

Primarul Constanţei, despre referendum

Primarul Radu Mazăre i-a îndemnat pe turişti, în parada pe care a organizat-o vineri seara, în staţiunea Mamaia, să se prezinte la referendumul de duminică, 29 iulie. Edilul nu a spus unde şi la ce oră va vota şi el, spunând că, prioritar pentru el, e să le convingă pe turistele cu buletinele la bikini să se prezinte la vot. "Întâi am grijă să voteze turistele cu buletinele la bikini, apoi o să votez şi eu", a spus Radu Mazăre, după şedinţa de Consiliu Local de vineri, 27 iulie. Declaraţia lui Mazăre este o reacţie la spusele lui Traian Băsescu, potrivit căruia urnele de vot care se vor plimba prin staţiuni arată "dispreţul pentru respectul votului". "Ce spuneţi de minunea asta? Este în neregulă, ne facem de râs. Deci numai acest lucru arată dispreţul pentru respectul votului. Cum să mă duc într-un hotel, poate într-un hol, poate într-o baie, oare unde ne organizează Guvernul secţiile de vot prin hotelurile din Mamaia? Cum o să venim la vot? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem, este absolut inimaginabil. În plus, hotelul reprezintă următorul risc: turiştii predau buletinele, CNP-ul este înregistrat la recepţie. Mulţi dintre proprietarii de hoteluri sunt sub controlul dlui Mazăre. Oricând lista de CNP-uri poate fi inserată pe o listă dintr-o astfel de secţie de votare", a spus Traian Băsescu.

Mazăre, show şi campanie electorală, în Mamaia

Revenind la Radu Mazăre, el a făcut show vineri seara, aşa cum a promis, îmbrăcat în maharajah, cu indience lângă el. Edilul a ales ca vineri seară să se alăture carelor alegorice organizate de cluburile din staţiunea Mamaia, pentru a promova distracţia pe litoral, asta după ce, sâmbetele trecute a fost, pe rând: spartan, sultan, samurai. Şi de această dată, apariţia primarului s-a lăsat cu "asalt" din partea turiştilor, doritori să se fotografieze cu el. În afară de show, ocazia a fost speculată şi în sensul campaniei electorale pentru referendumul din 29 iulie, cât se mai putea. Carele alegorice au purtat nu doar numele cluburilor pe care le reprezentau, ci şi mesajul: "Ne distrăm şi apoi votăm". De asemenea, au fost împărţite pliante - cu Mazăre cu zmeul şi mesajul: "Trăieşte-ţi viaţa. Eu votez. Tu?" şi "Împreună ne distrăm, apoi votăm". Pliantele cuprind şi informaţii despre locaţiile exacte ale secţiilor de votare amenajate în staţiunea Mamaia.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218