REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre, iritat de Palaz: "Asta faceţi toţi băsiştii, numai anchete"

Mazăre, iritat de Palaz: "Asta faceţi toţi băsiştii, numai anchete"

Replica API 30 iulie 2011 | 00:00 129

Dezbatere pe tema Cazinoului Constanţa

Dezbatere pe tema Cazinoului Constanţa

S-au adunat, au discutat şi tot n-au stabilit soarta Cazinoului din Constanţa. Dezbaterea de ieri, 29 iulie, a avut loc între primarul Constanţei, Radu Mazăre, prefectul oraşului, Claudiu- Iorga Palaz, senatorul Puiu Haşotti, deputaţii Aledin Amet, Maria Stavrositu, Antonella Marinescu, directorul Muzeului de Artă, Doina Păuleanu şi mulţi alţii. La final, primarul a declarat că probabil se va ajunge tot la vânzarea Cazinoului. El spune că Primăria nu are bani să susţină o astfel de investiţie şi este de părere că singurul lucru pe care-l poate face este acela de a înlocui pe ici-colo nişte geamuri sau să efectueze ceva lucrări de reabilitare.

"Primăria nu are bani ca să bage aproape zece milioane de euro cât costă acum un cazino, să-l renoveze şi să-l dea apoi în administrare. La nevoile pe care le avem în momentul de faţă, cum ar fi subvenţia la căldură pentru iarnă sau cartierul de amărâţi pe care vrem să-l facem, numai la cazino nu ne este gândul. Numai nebun să fiu să fac asta. Am auzit însă opţiuni că ar fi dispuse ministerele să-l preia. Dacă e aşa, acum iniţiez o hotărâre de consiliu local şi vi-l dau cu un leu. În fond, pe noi ne interesează să fie reparat şi să aducă jucători, turişti", a declarat edilul. El a mai spus că dacă această clădire a costat 1,3 milioane de lei în anul în care a fost construită, adică în 1910, cel mai bine ar fi să aştepte acum decizia Guvernului. Mazăre le-a reamintit celor din sală că Primăria a preluat Cazinoul de la o societate privatizată. "Ne-am judecat şi l-am luat la primărie. Apoi, în 2005 am organizat o licitaţie internaţională prin care am concesionat Cazinoul pe 50 de ani. Am avut trei licitaţii, însă abia la a treia s-a prezentat cineva. Din păcate, ne-am judecat cu Ministerul Culturii mult timp, pentru că nu ne trimiteau pe nimeni care să-i reprezinte la licitaţie. De partea primarului a fost şi consilierul PNL Ovidiu Cupşa, iniţiatorul campaniei "100 de zile pentru 100 de ani", care consideră vânzarea sau preluarea clădirii de către diferite ministere drept cea mai bună soluţie.

Palaz: "Primăria nu a fost în stare"; Mazăre: "Domnule prefect, vreţi să încetaţi cu acuzele astea?"

Prezent la dezbatere, prefectul Claudiu-Iorga Palaz şi-a manifestat propriile păreri faţă de primarul Radu Mazăre. El a declarat că ar fi de acord cu varianta propusă de edilul oraşului şi anume aceea de a vinde Cazinoul unui minister. Din păcate, timpul este inamicul numărul unu în această problemă. "Cât ar trebui să aşteptăm decizia guvernamentală. O săptămână, o lună, cât credeţi că este nevoie?". La aceste vorbe, reacţia primarului a fost una foarte rapidă. "Au fost trimise mai multe adrese la ministere pentru a prelua Cazinoul", a spus Mazăre. "Primăria nu a fost în stare să controleze un contract de concesiune, cum o să controleze o vânzare?", a replicat şi prefectul. "Domnule prefect, vreţi să încetaţi cu acuzele astea? Asta faceţi toţi băsiştii, numai anchete. Ce mă certaţi pe mine? Nu am venit să mă certaţi şi să-mi spuneţi că mă cercetaţi", s-a revoltat Mazăre. Mazăre a vorbit şi despre israelienii de la Casa Vernescu, care au vrut să investească în Cazino în urmă cu câţiva ani. "Oamenii au pierdut un milion de euro şi au plecat. Ce putem face acum? Urmăriţi-i pe ei, iar pe noi anchetaţi-ne, băgaţi-ne în puşcărie, băgaţi-i şi pe ăia cu noi", s-a revoltat primarul. Prezent la discuţii, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Octavian Arsene a spus că încă de cînd era copil, Cazinoul a fost printre clădirile care l-au impresionat. "Eu cred că acesta trebuie să aparţină constănţenilor", şi-a exprimat el părerea. La rândul său, reprezentantul Ordinului Arhitecţilor, Radu Ştefan Cornescu a menţionat faptul că singura clădire în stil Art Nouveau din Constanţa este Cazinoul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614