REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mazăre, la discuţii cu angajaţii despre Facebook-ul primăriei: „După alegeri mi-am dat seama că nu mai trebuie ignorat”

Mazăre, la discuţii cu angajaţii despre Facebook-ul primăriei: „După alegeri mi-am dat seama că nu mai trebuie ignorat”

Replica API 29 noiembrie 2014 | 00:23 167

Ajutat de Răducu!

Ajutat de Răducu!

Radu Mazăre

Primăria Constanţa va avea cont de Facebook! Aceasta a fost informaţia iniţială, ulterior izbucnind şi zarva din jurul ei. Chiar dacă edilul de la malul mării a spus de mai multe ori că nu este pasionat de această reţea de socializare, după cele petrecute la alegerile prezidenţiale, a revenit asupra ideii, hotărând că a sosit timpul să se implice şi pe acest segment. Prin urmare, după ce a pus bazele unui plan de acţiune, ajutat fiind de fiul său, Răducu Mazăre, sosit la Constanţa pentru o săptămână, primarul şi-a convocat subalternii într-o şedinţă pentru a discuta detaliile. În concluzie, oamenii se vor mobiliza pentru a expune proiectele şi problemele şi pentru a discuta cu populaţia pe internet.

Primarul Radu Mazăre a convocat directorii din instituţie în şedinţă pentru a discuta despre lansarea unui cont de Facebook al primăriei. A vrut seriozitate de cum a intrat în sala Remus Opreanu din cadrul Prefecturii Constanţa, vineri, 28 noiembrie anul curent. Stând în picioare, lângă planul său de acţiune, a punctat toate ideile, însă, la început, şi-a întrebat subalternii câţi dintre ei au cont de Facebook. „Recunosc că m-a preocupat treaba asta cu Facebook-ul şi cu reţeaua de socializare destul de mult. Recunosc că eu, personal, nu am intrat şi nu mi-a plăcut, dar am încercat să înţeleg de ce oamenii îşi petrec, conform studiilor, la ora actuală, timpul pe Facebook.

Drept pentru care, de o săptămână, mă preocupă ce înseamnă Facebook-ul, ce înseamnă democratizarea instituţiilor sau legătura cu populaţia prin acest mijloc de interacţiune social, care este extraordinar. Am studiat şi mi-am dat seama că astfel putem afla dorinţa populaţiei mult mai repede. Spre exemplu, noi avem inspectori, care ei ne spuneau, după care eu începeam să dau telefoane şi să ţip că de ce nu ştiu despre nu ştiu ce şanţ sau că s-a construit ceva. Mai mult, sunt consultări ale populaţiei pe care noi încercam să le facem prin fel de fel de sondaje, care erau sau nu relevante şi nu aveam cum să percepem ce anume vrea populaţia”, a declarat Radu Mazăre către subalterni.

Mai pe scurt, edilul s-a gândit cum să facă să introducă Primăria în contact direct cu oamenii, ajungând la concluzia că Facebook-ul nu mai trebuie ignorat. „Oamenii stau şi, de plictiseală, în staţie, la cafenea, acasă, la muncă, intră pe Facebook. Mai ales tinerii care stau non stop. Astfel ei pot primi informaţii dacă Primăria este conectată. Aşadar, am vrut să am această discuţie cu voi, să stabilim oamenii şi, de săptămâna viitoare, pe vineri, să avem contul Primăriei pe Facebook. Mi-am dat seama, după ce s-a întâmplat la alegeri, că Facebook este o platformă care nu mai trebuie ignorată. După ce termin cu Primăria, îmi fac şi eu cont. Deja citesc cărţi despre psihologia online, impactul Facebook etc”, a spus Mazăre.

Răducu Mazăre, în Constanţa pentru o săptămână

Discuţia a continuat cu precizările primarului legate de noua activitate, spunându-le subalternilor că-i va verifica şi că vrea ca lucrurile să fie făcute cum trebuie. Prezent la şedinţă a fost şi Răducu Mazăre, care a declarat, pentru „Replica” că s-a întors în Constanţa întrucât a avut o săptămâna mai uşoară la facultate, pe care o face la Londra. Întrebat dacă şi-a ajutat tatăl în acest proiect, Răducu a ezitat să dea un răspuns clar, menţionând că a venit la şedinţă mai mult din curiozitate. De partea cealaltă, primarul a afirmat: „Da, m-a ajutat, mi-a dat idei! Poate că o să facem cont de Facebook şi pentru Consiliul Local. Mi-am dat deama că aşa pot vorbi cu oamenii, putem face şi sondaje de opinie. Spre exemplu, scriem acolo că de 1 Decembrie dăm cârnaţi, după care întrebăm dacă să mai dăm la anul sau nu. Aşa vedem ce vrea lumea”, a conchis Radu Mazăre.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369