REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mazăre, la Tribunal, în dosarul vânzării de terenuri: „Mi s-a strâns sufletul că am venit în Constanţa“

Mazăre, la Tribunal, în dosarul vânzării de terenuri: „Mi s-a strâns sufletul că am venit în Constanţa“

Replica API 13 iunie 2015 | 00:17 178

Plimbat cu duba la instanţă

Plimbat cu duba la instanţă

Radu Mazăre

După două luni de arest preventiv, Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a revăzut Constanţa. Ce-i drept, prin gratiile dubei cu care a fost adus de la Bucureşti. Mazăre a revenit acasă pentru a fi prezent la termenul de judecată în dosarul în care este judecat pentru vânzarea unor terenuri din staţiunea Mamaia, la preţuri subevaluate. La intrarea în Tribunal, fostul edil a salut jurnaliştii, iar la ieşire a ţinut să precizeze faptul că s-a emoţionat pentru că se află acasă, dar şi că i-a fost dor de presa de la malul mării.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a ajuns, vineri, la Tribunalul Constanţa, la primul termen în dosarul în care el este judecat pentru vânzarea unor terenuri din staţiunea Mamaia, la preţuri subevaluate. Şedinţa nu a fost publică, aceasta desfăşurându-se în Camera Preliminară. După ce a făcut declaraţii în faţa completului de judecată, Mazăre a solicitat, prin avocata sa, Ioana Fcoşa, un certificat de grefă, pentru a se pune la curent cu acuzaţiile din dosar. O oră a studiat inculpatul cauza, după care a fost urcat în dubă şi dus înapoi în arestul Poliţiei Capitalei. Întrebat cum se simte, acesta a răspuns: „Mi s-a strâns sufletul că am venit în Constanţa. Mi-a fost dor de presă”, a declarat Mazăre. Precizăm că la instanţă şi-a făcut apariţia şii ubita lui Mazăre, Roxana, dar şi Lizeta Haralambie, respectiv Sorina Gina Hortolomei-Moscu. Potrivit DNA Constanţa, în 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa la acea vreme, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu privind corectă gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/metru pătrat, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 metri pătraţi, situat în staţiunea Mamaia. Astfel, el a provocat Primăriei Constanţa un prejudiciu de 1.104.884 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului terenului. Radu Mazăre ar fi stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă de 11.890 de metri pătraţi de teren din staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpata şi ea în dosar.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218