REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre, la Ziua Marinei: "Eu aş fi organizat mai mult spectacol, e acelaşi de ani de zile" - vezi foto!

Mazăre, la Ziua Marinei: "Eu aş fi organizat mai mult spectacol, e acelaşi de ani de zile" - vezi foto!

Replica API 15 august 2013 | 00:00 150

Înghesuială pe Faleza Cazinoului. Marinarul, despre fetele lui Neptun: "Nu le plac tuturor alea slabe"

Înghesuială pe Faleza Cazinoului. Marinarul, despre fetele lui Neptun: "Nu le plac tuturor alea slabe"

Oraşul Constanţa a fost pustiu în dimineaţa de joi, 15 august, toată lumea dând buluc pe Faleza Cazinoului din municipiu, pentru a participa la un eveniment de proporţii, şi anume Ziua Marinei. Traficul în zona Tribunalului a fost aproape blocat, circulându-se bară la bară. Însă, odată ce atmosfera încinsă era lăsată în urmă, evenimentele organizate în faţa Comandamentului Flotei au făcut oamenii să uite de griji.

Printre mulţimea de contănţeni şi turişti s-au aflat şi nume cunoscute, precum: Înalt Prea Sfinţitul Todosie, Arhiepiscopul Tomisului; ministrul Administraţiei, Radu Stroe; muftiul Iusuf Muurat; prefectul Eugen Bola; Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Constanţa; Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor; ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa; şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, prinţul Paul al României cu prinţesa Lia; afaceristul Irinel Columbeanu, cât şi primarul Radu Mazăre. Edilul Constanţei, în ţinută de marinar, a fost însoţit de către două domnişoare. Acesta a recunoscut că nu a mai venit de mult timp la Ziua Marinei şi că i se pare... "frumos", pentru că şi el este marinar. "Păi eu sunt marinar, nu ştiţi că-s marinar? Asta-i şcoala pe care am făcut-o cinci ani de zile. La Revoluţie eram exact cu armele în mână. Chiar povesteam acum cu miniştrii. Şapca mea nu are iniţiale oficiale, ca să nu mă băgaţi voi (presa - n.r.) la belea. C.B. - ştiţi ce înseamnă? Cătălin Botezatu - el mi-a dat-o aseară (miercuri - n.r.). I-am zis: băi, dar să nu fie cu stema României. Domnişoarele mele sunt marinăriţe în devenire. Eu ştiu ce înseamnă să fii marinar şi le-am luat ţinute aşa frumoase, să-şi clătească şi marinarii ochii, că pe apă tot stai... Nu au putut să stea cu mine în tribună, nu am putut să dau deoparte miniştrii sau generalii, au stat pe rândul 3. Nu am mai fost de mult timp la Ziua Marinei. Se vede că lipseşte bugetul. Fac economie la combustibil, oamenii nu văd bine evenimentele. Slab în ceea ce priveşte spectacolul. E acelaşi de ani de zile. Nu ştiu ce buget au avut, dar eu aş fi organizat totul mai spectaculos. Nave, elicoptere, avioane, mai mult spectacol.", a declarat Radu Mazăre. Însă, un lucru nu l-a putut omite şi anume că din peisaj nu au lipsit domnişoarele. "Au avut şi ei domnişoare. Am zis: păi ce faceţi, mă? La armată, cu toate tehnica voastră, aţi început şi voi cu domnişoare? Este atributul meu, voi sunteţi cu puştile", a mai spus edilul. Întrebat dacă fetele zeului Neptun, care au defilat pe faleza Comandamentului, nu sunt cam plinuţe, primarul a spus: "Păi şi zeul Neptun este mai plinuţ. Să fie pentru toate gusturile, că nu le plac tuturor alea slabe". După sesiunea foto pe care edilul a oferit-o celor prezenţi, militarii şi-au continuat activitatea, spre deliciul spectatorilor.

Mircea Duşa: Forţele Navale reprezintă un corp de elită al Armatei Române

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, prezent la eveniment, a declarat faptul că: "Forţele Navale reprezintă şi astăzi un corp de elită al Armatei Române, un adevărat ambasador al ţării noastre, de care suntem mândri şi care ne reprezintă cu cinste şi profesionalism. Forţele Navale au capacitatea de a apăra interesele naţionale ale României pe mare şi Dunăre şi execută cu succes misiunile maritime de apărare colectivă asumate de ţara noastră ca membru al Alianţei Nord-Atantice". Ministrul Duşa susţine că România face eforturi extraordinare pentru continuarea procesului de modernizare a tehnicii şi mijloacelor de luptă la cele mai înalte standarde. "Nu este un proces uşor, resursele pe care le avem la dispoziţie sunt limitate, însă sunt convins că vom găsi soluţiile necesare. Se cuvine să remarcăm rezultatele obţinute pe timpul marşurilor de nava de transport Albatros şi Nava Şcolară Mircea, şi de personalul participant la exerciţiile regionale şi antrenamente cu nave ale statelor membre NATO şi partenere, ori participarea cu succes a militarilor Batalionului de Infanterie Marină la operaţiuni de menţinere a păcii în tearul de operaţii din Kosovo. Un gând bun şi pentru scafandrii militari, care sunt poziţionaţi pe drept într-un grup de elită la nivel internaţional, aduc un omagiu eroilor scafandri căzuţi, în urmă cu trei ani, alături de camarazii lor din Forţele Aeriene, în teribilul accident de la Tuzla. Ne rugăm pentru liniştea şi odihna lor veşnică. Avem militari care dau dovadă de devotament, avem misiuni dificile pe care le îndeplinim cu succes", a spus Duşa. De la eveniment nu au lipsit nici incidentele, un copil de patru ani pierzându-se, patru persoane leşinând şi un bătrân căzând pe scări. Din fericire, toate s-au rezolvat cu succes.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367