REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mazăre: M-am îmbrăcat gros, pentru că nu se ştie dacă mă mai întorc

Mazăre: M-am îmbrăcat gros, pentru că nu se ştie dacă mă mai întorc

Replica API 5 februarie 2015 | 13:12 176

Primarul Radu Mazăre a ajuns, în dimineaţa de joi, 5 februarie, la sediul Primăriei Constanţa la volanul unui Jaguar, declarând că a fost anunţat de percheziţii încă de dimineaţă de către colegii săi şi a fost trezit de... filipineză. "Am discutat cu ei de dimineaţă şi a venit înaintea mea viceprimarul ca să asiste la percheziţii. Între timp, m-am spălat pe cap, m-am dat cu un deodorant care îmi aduce aminte mie de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros pentru că s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc acasă. Asta-i viaţa. Trăim ca pe vremea securităţii, când te umfla. Dacă mă umflă, o să-mi ia telefonul, pe care-l am la mine. Dacă nu, o să mă duc să fac o tură cu caiacul, că e o zi frumoasă. Nu ştiu ce e cu percheziţiile, pot decât să bănuiesc. Sunt nişte domni, caută nişte contracte. Ştiu că sunt şi la Tv Neptun, unde, tot aşa, caută nişte contracte şi bănuiesc că şi facturi, documente de plată. M-am obişnuit cu ce se întâmplă în România, m-am obişnuit să mă culc seara şi a doua zi... Oricum, când a venit şi m-a trezit filipineza..., a venit DNA-ul pe undeva, sigur, aşa mi-am zis. V-am spus am vorbit cu colegii, mi-au spus că au venit procurorii şi că trebuie să vin la primărie. Făgădău (Decebal Făgădău – n.r.), care e mai european şi vine mai devreme la serviciu decât mine şi lucrează nu atât de târziu ca mine, a venit să asiste el şi să le predea documentele. Eu am întrebat dacă mă umflă şi ei au zis că nu, dar acum nu se ştie, aşa că m-am pregătit. Aceste contracte au mai fost verificate, nu ştiu ce să zic.”, a spus Mazăre.

Comandă Politică? "Hai şi nu mă mai puneţi să vorbesc"

Întrebat dacă are vreo bănuială că ar fi vorba de vreo comandă politică, Mazăre a răspuns: „Ei, hai, parcă voi nu vedeţi ce-i în ţara asta. Hai şi nu mă mai puneţi să vorbesc, poate mă mai caută şi pe la controlul judiciar...”. Cât despre reţinerea lui Sorin Strutinsky, acesta nu a vrut să comenteze.

Firma care a construit centrul comercial Maritimo, în vizorul DNA

La scurt timp, primarul a ieşit din instituţie, declarând că e liber să plece acasă momentan, motiv pentru care va aface o tură cu caiacul, cu plecare din zona Cazino din Mamaia. „A rămas viceprimarul, şefa de cabinet şi ceilalţi colegi ai mei ca să le predea documentele. Este vorba despre o perioadă destul de îndelungată, vor să ia documentele cu societatea de televiziune la care am fost angajat, de la ziar, cu firma care strânge gunoiul, care are contract, după cum ştiţi, de prin 90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, vor contractele din 2007 încoace. Modalităţile de achiziţie, care au mai fost verificate şi răsverificate şi autorizaţiile de construcţie de la două societăţi. Una este mall-ul de la Maritimo şi cealaltă..., nu s-a construit acolo, nu ştiu”, a spus edilul. Întrebat dacă ştie ce este cu societatea Tripont Invest SRL, acesta a răspuns: „Da, este firma care a construit mall-ul de la Maritimo”.

Liber să plece!

După ce a discutat cu oamenii veniţi să-l susţină, Mazăre a plecat, menţionând că va merge să dea o tură cu caiacul, în Mamaia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614