REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mazăre, mesaj pentru PNL: Nu am declarat niciodată ferm că plec dacă nu iese Ponta preşedinte

Mazăre, mesaj pentru PNL: Nu am declarat niciodată ferm că plec dacă nu iese Ponta preşedinte

Replica API 19 noiembrie 2014 | 23:01 91

„Voi pleca atunci când cred eu de cuviinţă”

„Voi pleca atunci când cred eu de cuviinţă”

Radu Mazăre

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus marţi că nu a declarat niciodată „ferm” că îşi va da demisia dacă Victor Ponta nu va fi ales preşedinte al României. Precizările au fost făcute la solicitarea jurnaliştilor, în contextul în care liderii ACL Constanţa i-au cerut acestuia să renunţe la Primărie, aşa cum spunea el că se gândeşte să facă dacă „sistemul rămâne la fel”.

„Eu nu am spus niciodată ferm că plec dacă nu iese Victor Ponta, am spus că dacă sistemul rămâne la fel mă gândesc să renunţ. Sigur că suntem într-o democraţie, sigur că adversarii politici sunt bucuroşi că a ieşit Iohannis şi îi urez succes în mandat. Numai că eu am fost ales de patru ori în Constanţa, iar în ultimele trei rânduri cu peste 65 la sută din primul tur. Decizia de a renunţa la mandatul de primar o s-o iau eu singur, şi nu adversarii mei politici şi nici un cetăţean sau doi, sau zece. Voi pleca atunci când cred eu de cuviinţă. Decizia o mai pot lua cetăţenii la alegeri. Să nu ne grăbim. Este o chestiune personală, a mea, pe care o analizez şi la care mă gândesc”, a declarat Mazăre, prezent marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen al procesului în care este acuzat de retrocedări ilegale. Acesta a arătat că dacă va fi în continuare „un vânat al sistemului”, se gândeşte să se retragă, pentru că nu mai are sens ca orice hârtie pe care o face să fie ulterior verificată de organele de anchetă. „Poate mi se dă un consilier de la DNA să ne facă o supervizare a documentelor pe care le semnăm”, a adăugat Mazăre. El a recunoscut că doi colegi de partid de la Constanţa şi-au dat demisiile din funcţiile deţinute în PSD, ca urmare a rezultatului slab al alegerilor prezidenţiale, însă a precizat că unul şi-a dat demisia „la supărare”, iar celălalt a anunţat că îşi retrage demisia. Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să demisioneze, Radu Mazăre a spus: „Nu ştiu să vă răspund la chestiunea asta acum referitoare la partid. Sunt în discuţii şi cu colegii mei şi cu prietenii mei de la Constanţa. De obicei, în momentul în care iau o decizie sau exprim un punct de vedere clar, să ştiţi că mă consult cu prietenii şi colegii mei de la Constanţa”. Mazăre a precizat că a fost ales primar de patru ori în Constanţa şi a început „să se obişnuiască” cu pierderea alegerilor prezidenţiale, deoarece cetăţenii din municipiu nu asociază administraţia locală cu votul la preşedinţie, deşi el şi-a dat „silinţa” la alegeri.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218