REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre nu este de acord cu înfiinţarea unui Serviciu Secret al DNA şi crede că dosarul lui Voiculescu seamănă a "comandă politică"

Mazăre nu este de acord cu înfiinţarea unui Serviciu Secret al DNA şi crede că dosarul lui Voiculescu seamănă a "comandă politică"

Replica API 13 august 2014 | 00:00 189

Teme de discuţie cu Ponta

Teme de discuţie cu Ponta

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, aflat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, acolo unde trebuie să dea cu subsemnatul în fiecare marţi, fiind sub control judiciar, a discutat despre modul în care a fost judecat Dan Voiculescu, menţionând că aici seamănă a comandă politică. Totodată, despre faprul că DNA are în vedere să-şi înfiinţeze propriul Serviciu Secret, edilul a precizat că va avea o discuţie cu Victor Ponta pe această temă.

"Vedeţi bine ce se întâmplă în România şi cum acţionează un sistem diabolic. Întotdeauna am avut încredere în judecători , dar în lege spune că orice cetăţean trebuie să fie judecat de un complet ales aleatoriu. Numai că acest sistem îţi alege şi îţi trage la sorţi primul complet, iar dacă primul complet nu te mai judecă, din diverse motive, precum că a fost arestat - cum a fost Mustaţă, sau că iese la pensie, sau că refuză, completele, în continuare, din păcate, sunt numite. Aşa apreciază Consiliul de Conducere, ceea ce, dacă mă întrebaţi pe mine, este în contradicţie cu legea. Nu mai am sentimentul că sunt judecat de un complet care e tras la sorţi şi unde nu poate exista suspiciune şi neîncrederea că nu e comandă politică. Asta mă deranjează la ce i s-a întâmplat lui Voiculescu (Dan Voiculescu - n.r.). Nu ştiu să spun, că nu am intrat în fondul problemei, dacă e sau nu e vinovat, dar omul trebuia judecat de un complet independent, tras la sorţi. Ori, maniera în care fost numit acest complet, nu este corectă. Seamănă, de la o poştă, a comandă politică şi a aranjament", a declarat Radu Mazăre, care a completat: "La fel nici o infracţiune economică nu ar trebui judecată fără o expertiză realizată de un expert independent de pe lângă Curţile la care se judecă. Este o chestiune logică, simplă şi de bun simţ. Ori, văzând maniera la care se acţionează, cu ameninţări, i-am văzut pe colegii mei, la Craiova, foarte, foarte speriaţi".

Banii pentru salvamari şi... Serviciul Secret

Cât despre faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie are în vedere să-şi înfiinţeze propriul Serviciu Secret, primarul de la malul mării a spus că are o părere foarte proastă şi, pe această temă, va avea o discuţie cu premierul Victor Ponta. "Proastă, asta e părerea mea! Adică România şi aşa are în servicii de patru ori mai mulţi oameni decât Germania şi de patru ori mai puţini cetăţeni. Şi aşa suntem urmăriţi şi hăituiţi, se cheltuiesc sume enorme din bugetul statului pentru aceste sisteme represive şi de urmărire. Nu mi se pare normal ca pe lângă DGPI, SIE, STS, MTS şi toate câte sunt să se mai înfiinţeze un serviciu secret în condiţiile în care ţara are nevoie de bani pentru cu totul alte lucruri. Nu mi se pare normal ca Guvernul să nu aibă bani să plătească salvamarii şi să moară oameni, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată de când sunt eu, în 14 ani, şi să spună că trebuie să le plătească autoritatea locală, care nu gestionează plajele, dar în acelaşi timp să găsim bani să dotăm cu echipamente sofisticate, cu maşini, cu sedii, un nou serviciu care să ne urmărească şi să ne fileze. Nu-i normal. Pe tema asta o să am o discuţie cu Victor Ponta", a spus edilul, menţionând că Ponta nu i-a spus că va veni la Tuzla şi nici nu l-a invitat în cursul zilei de marţi, 12 august, la aerodrom. În cursul zilei de marţi, premierul Victor Ponta a vizitat o platformă din Marea Neagră, iar apoi a oferit declaraţii presei pe aerodromul de la Tuzla.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367