REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mazăre: persoanele cu handicap nu vor mai plăti taxa de gunoi şi vor avea locuri de muncă

Mazăre: persoanele cu handicap nu vor mai plăti taxa de gunoi şi vor avea locuri de muncă

Replica API 10 mai 2014 | 00:00 257

Vizită cu multe veşti! Persoanele cu dizabilităţi nu vor mai plăti taxa de gunoi, indiferent de grad, vor avea locuri de muncă şi clubul acestor persoane, din zona Tomis III, va primi o plasmă. În plus, mai multe persoane aflate la faţa locului vor primi bunuri. Spre exemplu, un tânăr cu dizabilităţi va primi o maşină, de jucărie ce-i drept. Edilul s-a fotografiat cu oamenii, a glumit cu ei, dar a primit şi o diplomă de "primar pe viaţă".

Întrucât la clubul persoanelor cu dizabilităţi a avut loc un concurs de rummy, primarul a împărţit diplomele, primind şi el una de "primar pe viaţă". Fiind primit pe imnul staţiunii Mamaia, edilul s-a simţit grozav în cadrul întâlnirii, declarând: "Anunţasem că o să fac nişte socoteli, le-am făcut, şi, începând din luna iulie, nici o persoană cu handicap, indiferent că este gradul I, II sau III, nu va mai plăti taxa pentru gunoi. Discutăm despre aproximativ 14.000 de persoane în oraş, după socotelile noastre. Şi aşa sunteţi amărâţi şi bătuţi de soartă şi încercăm să vă fie un pic mai bine". Discuţia a ajuns şi la locurile de muncă, edilul precizând că s-a gândit la acest aspect. "Astăzi (vineri - n.r.) a venit un băiat la mine, Ionuţ, care m-a rugat să-l angajez undeva. El a lucrat la Henri Coandă vreun an de zile, numai că doctorii i-au recomandat să lucreze în prezenţa unui însoţitor şi băiatul a venit politicos şi m-a rugat că vrea să muncească. Mi-am dat seama că mulţi care vor să muncească, nu au unde. Ştiu că înainte, pe vremea lui Ceauşescu, era aşa ceva. M-am decis cu directoarea de la taxe şi impozite, ea se va ocupa, ea va duce la bun sfârşit acest proiect. Primăria probabil va înfiinţa o societate şi împreună cu voi, pentru că trebuie să-mi spuneţi ce tipuri de meserii puteţi practica, o să trimit la ministră, la Rovana Plumb, să vadă dacă găseşte fonduri europene, o să găsim un spaţiu, unde să staţi să munciţi. Puteţi să faceţi suveniruri, plicuri, să munciţi la calculator, contabilitate. Deci, o să facem de la Primărie o societate unde voi să puteţi lucra şi să fiţi angajaţi acolo, în funcţie de capacitatea voastră", a spus primarul. Toţi au vrut să se fotografieze cu Radu Mazăre, unii cerând audienţe la Primărie. În peisaj a intrat şi mama unui tânăr cu dizabilităţi care a spus că acesta îşi doreşte o maşină, dar de jucărie, să se poată urca în ea şi să se plimbe, primarul luându-şi angajamentul că îi va îndeplini dorinţa. De asemenea, acesta a spus că va găsi şi un sponsor pentru a face rost de o plasmă pentru club, întrucât vechile televizoare s-au stricat, iar fondurile pentru mobilier sunt blocate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218