REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre rămâne sub control judiciar în dosarul cartierului Henri Coandă

Mazăre rămâne sub control judiciar în dosarul cartierului Henri Coandă

Replica API 9 septembrie 2016 | 00:00 193

Decizie

Decizie

Mazăre Radu Ştefan

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, rămâne sub control judiciar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 8 septembrie anul curent, i-a menţinut măsura preventivă, dar decizia nu este definitvă.

"Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare", potrivit minutei. Precizăm că este vorba despre dosarul în care Mazăre a fost trimis în judecată de DNA, în aprilie anul curent, alături de fratele său, Alexandru Mazăre, și afaceristul Avraham Morgenstern.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că inculpatul Radu Ștefan Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuințe modulare grupate in Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată.

Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Precizăm că din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre Radu Ștefan și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel.

Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367