REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Mazăre s-a întors acasă: Numai la mare mă gândeam, mai mult decât la fete. Cel mai mult am vorbit cu mama, cu păluga

Mazăre s-a întors acasă: Numai la mare mă gândeam, mai mult decât la fete. Cel mai mult am vorbit cu mama, cu păluga

Replica API 26 iunie 2015 | 23:18 241

Şi-a revăzut prietenii şi familia

Şi-a revăzut prietenii şi familia

Radu Mazăre

Fostul primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, a fost eliberat, miercuri, din arestul poliţiei Capitalei, după mai bine de două luni de arest. Nu a venit imediat la Constanţa, pentru că joi dimineaţă s-a prezentat, din nou, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistraţii au dezbătut o nouă cerere a procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului primar al Constanţei. Urmează ca judecătorii să se pronunţe cu privire la ceererea DNA, însă, până atunci, fostul edil se bucură de libertate. Ajuns în Constanţa, primarul demisionar s-a prezentat la IPJ, pentru a stabili condiţiile controlului judiciar, după care a revenit acasă, la domiciliul său din staţiunea Mamaia, acolo unde l-au aşteptat rudele şi prietenii, printre care Ali Nurhan. „Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea de când m-am născut şi pâna acum“, a spus Radu Mazăre, în faţa locuinţei sale.

Radu Mazăre a fost aşteptat acasă de către toată familia, dar şi de iubita sa. Înainte de a-şi revedea rudele şi prietenii, edilul a făcut o primă oprire la IPJ, pentru a da cu subsemnatul. În faţa Inspectoratului, Mazăre a fost aşteptat de o armată de jurnalişti. I-a salutat pe toţi şi le-a spus că, în toată această perioadă, le-a dus dorul. Însă, nu numai presa constănţeană i-a lipsit, ci şi marea, dragostea lui. „Mi-a fost dor de voi. O să merg să văd cum este apa, să înot, scot kayak-ul în mare. Visam la mare. O să stau în mare în fiecare zi. Am voie în toată România şi-n apele teritoriale. Sportul... acolo era o sală, dar n-aveai voie, nu puteai să faci sport. O să merg în club, dar trebuie să mă reobişnuiesc cu lumea, cu viaţa. Marea e dragostea mea cea mai mare. Când am venit la Constanţa, la Tribunal, cu duba, n-am văzut marea, numai la mare mă gândeam, mai mult decât la fete. O să ies şi în Mamaia, dar nu mai promovez, nu mai sunt primar, sunt cetăţean. Să-mi revin, după care mă apuc să-mi gestionez dosarele, să-mi pregătesc apărarea“, a declarat Radu Mazăre. Întrebat care a fost primul lucru care l-a făcut după ce a fost eliberat, acesta a răspuns: „Am sunat-o pe mama. A rămas fără glas. S-a gândit c-o sun din arest”. „Cel mai des am vorbit cu mama, cu fraţii, cu fetele, cu păluga...şi cu celelalte...vreau să le mulţumesc celor din familia mea, că sunt extraordinari, prietenilor. Vreau să vă spun că am primit şi o scrisoare săptămâna trecută care m-a emoţionat foarte tare, de la bătrânii de la Fair Play, le-am trimis răspuns şi am aflat că scrisoarea mea o ţin în ramă“, a mai continuat fostul edil.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că, în aceste luni în care a fost în arest, şi-a dat seama cine-i sunt, cu adevărat, prieteni. „Sunt anumite momente în viaţă când sufletul şi relaţiile dintre oameni în viaţă acum se văd. Sunt oameni la care nu mă aşteptam şi au fost lângă mine, alţii la care nu mă aşteptam şi i-am ajutat foarte mult în viaţă au dispărut“, a specificat Mazăre. Totodată, fostul politician a făcut câteva dezvăluiri şi despre condiţiile din arest. „E extraordinar de scump să suni de acolo, este tarif internaţional. Eu nu mă plâng, dar să vezi oameni... câteva cuvinte...2 euro. Nu-i normal. Era cald acolo, n-ai cum să deschizi geamul, că sunt gratiile, am făcut cerere să scot geamul. O săptămână le-a luat să aprobe cererea. În cazul unui coleg, o lună le-a luat să-i aprobe cererea pentru a merge la stomatolog. Cu mâncarea n-am dus o rău, îmi trimitea mama, doar că nu puteam să mânc cald“, şi-a amintit Mazăre. „Şi azi dimineaţă auzeam zăvoare, uşi trântite... nu e normal. În momentul în care stai acolo, timpul trece extraordinar de greu. La ora 9 deschide vizeta şi spune cutărescu la DNA, nu ştii în ce dosar eşti chemat, dacă avocaţii au fost anunţaţi, eşti chemat la instanţă fără să ştii. Lipsa de informaţii e terorizantă. Te ia din pat şi urlă ca-n 5 minute să fii gata. Nu este omeneşte. Gardienii au fost impecabili, respectuoşi. Am lăsat acolo suflete chinuite, oameni chinuiţi, poliţişti arestaţi că au luat mită 200 de lei, alţii cu evaziune care era, nu era confirmată“, a mai completat fostul politician. În câteva zile, mai exact pe data de 5 iulie, fostul ales local îşi sărbătoreşte ziua. Întrebat dacă va face petrecere, acesta a răspuns: „Nu ştiu dacă fac, invit foarte puţini prieteni, nu ştiu dacă în Mamaia sau pe plajă, poate prin pustietăţi“. După ce a dat cu subsemnatul la IPJ, el a venit într-un suflet la domiciliul său din staţiunea Mamaia. Acolo îl aşteptau fratele său Mihai Mazăre, prietenii, printre care Ali Nurhan, dar şi iubita şi fiica senatorului Alexandru Mazăre. „Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea de când m-am născut şi pâna acum. Le multumesc magistraţilor, care chiar dacă m-au arestat, au avut ulterior răbdare, s-au aplecat, au studiat dosarul şi au văzut declaraţiile celor care au fost interogaţi până acum şi au constat că punctul meu de vedere s-a confirmat, cel puţin până în momentul acesta“, a spus Mazăre jurnaliştilor, care-l aşteptau în faţa casei sale. Reamintim că Mazăre s-a aflat în arest din 2 aprilie a.c., în dosarul instrumentat de Curtea Supremă, în care este acuzat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). În acelaşi dosar este cercetat şi Sorin Strutinsky, acuzat de procurori de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369