REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mazăre, scos în cătuşe din sediul DNA: este acuzat că a luat mită pentru construcţia mall-urilor

Mazăre, scos în cătuşe din sediul DNA: este acuzat că a luat mită pentru construcţia mall-urilor

Replica API 17 martie 2015 | 00:18 169

Primarul Constanţei s-a prezentat la Bucureşti cu bagajul făcut, pregătit pentru „Beciul Domnesc”

Primarul Constanţei s-a prezentat la Bucureşti cu bagajul făcut, pregătit pentru „Beciul Domnesc”

Radu Mazăre, sursa foto: evz.ro

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a prezentat la sediul DNA Bucureşti, ajungând luni, 16 martie, în jur de orele 13.00. Acesta a fost audiat în dosarul întocmit de procurori în urma reclamaţiei făcute de ANI, cu privire la incompatibilitatea edilului, după cum a precizat chiar el la intrarea în sediu. În plus, primarul avea la el bagajele, spunând că este pregătit pentru orice, chiar şi pentru „Beciul Domnesc”, aşa cum îi spune arestului.

„Sunt pregătit, eu de 10 ani sunt pregătit pentru orice. Astăzi (luni, 16 martie – n.r.) am fost chemat în reclamaţia pe care mi-a făcut-o ANI şi domnul Horia Georgescu de incompatibilitate. Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. Mi s-a mai făcut o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, atunci mi s-a spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, mi se vor aduce alte acuzaţii. Are legătură cu faptul că Tv Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, unde este acţionar Strutinsky (Sorin Strutinsky – n.r.) şi eu sunt acţionar cu Strutinsky la hotelul Flora, în Mamaia. La momentul respectiv, în 2009, cei de la ANI au considerat că este conflict de interese, au cercetat procurorii, au considerat că nu este, iar acum mi s-a făcut o altă reclamaţie pentru acelaşi motiv”, a declarat Mazăre înainte de a intra la audieri. Acesta a menţionat că a venit pregătit, cu bagajul făcut, în care şi-a pus haine de schimb, o carte, o cruce şi mâncare. “În viaţă e bine să fii pregătit pentru orice, nu? Eu ştiu ceva, că m-a învăţat viaţa. În viaţă dacă fac bine, bine primeşti, dacă faci rău, rău primeşti. Eu am făcut numai bine. La mine am un trening, am o carte, am o cruce şi am şi ceva de mâncare. Nu ştiţi cum i se spune la Arestul Poliţiei? Beciul Domnesc”, a mai spus primarul Constanţei. După circa 7 ore de audieri, edilul Constanţei a fost scos din sediul DNA încătuşat. Procurorii anticorupţie au decis reţinerea edilului pentru 24 de ore, urmând ca marţi să solicite la instanţă arestarea preventivă. În timp ce era băgat în maşină, pentru a fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei, Radu Mazăre a precizat că este acuzat de luare de mită. Edilul a mai fost reţinut şi anul trecut, iar ulterior arestat preventiv, fiind acuzat că ar fi luat mită în valoare de 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern, un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” din Constanţa.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mazăre a fost reţinut luni, 16 martie 2015, fiind urmărit penal şi reţinut pentru infracţiuni de: luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese (două infracţiuni). „De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de inculpatul Sorin Strutinsky, om de afaceri, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În ordonanţele întocmite de procurori se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: în perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat”, se arată în comunicatul DNA.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/oficial-de-ce-a-fost-retinut-radu-mazare-de-procurorii-dna-214034/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614