REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mazăre se costumează în Ştefan cel Mare la carnaval, cu Maia Morgenstern în rolul mamei care "îi dă viteză, îl trimite înapoi la luptă"

Mazăre se costumează în Ştefan cel Mare la carnaval, cu Maia Morgenstern în rolul mamei care "îi dă viteză, îl trimite înapoi la luptă"

Replica API 16 iulie 2014 | 00:00 230

Staţiunea Mamaia va fi scena bătăliei de la Podul Înalt

Staţiunea Mamaia va fi scena bătăliei de la Podul Înalt

Parada din Mamaia a intrat în faza reeditărilor istorice. Dacă prima dată în acest an l-am avut prezent pe Cezar pe scena din Mamaia, iată că acum este vorba de un alt personaj cunoscut nouă din cărţile de istorie, şi anume Ştefan cel Mare. "Dar deschideţi poarta... Turcii mă-nconjor... / Vântul suflă rece... Rănile mă dor!", ar putea fi versurile pe care edilul Constanţei, Radu Mazăre, le va recita pe 2 august, la parada carelor alegorice, din staţiunea Mamaia, acesta interpretându-l pe domnitor. Însă, surprizele nu se opresc aici.

Rolul mamei lui Ştefan cel Mare va fi interpretat de celebra actriţă, Maia Morgenstern, care s- a arătat impresionată de idee, iar cel al Vrâncioaiei ar putea fi interpretat de Sofia Vicoveanca. În ultimul caz, edilul a precizat, marţi, că se află în tatonări, sperând să o convingă pe artistă. "Am lucrat ieri (luni - n.r.) la scenariul pentru Ştefan cel Mare, va fi extraordinar de spectaculos, o să avem câteva momente cu bătălii, cu bătălia de la Podul Înalt, o să fie lupte pe scenă, o să avem cascadori, celebra poezie în care Ştefan se întoarce bătut şi... pe o stâncă neagră, într-un vechi castel... şi îl aşteaptă mama lui care-i dă viteză, îl trimite înapoi la luptă. Am discutat şi am agreat de principiu, nu am perfectat încă definitiv, dar urmează să semnăm contractul, sigur că pentru asta o să facem şi noi un lucru bun, de suflet, o să ajutăm la repararea Teatrului de Stat Evreiesc pe Maia Morgenstern, care va fi mama lui Ştefan cel Mare. Şi acum suntem în discuţii să vedem cine o să fie Vrâncioaia. Va fi cineva... un pur pe stilul moldovenesc şi care va şi cânta. Suntem în discuţii cu Sofia Vicoveanca, dacă va fi disponibilă. Va fi un carnaval spectaculos", a declarat Radu Mazăre. Potrivit acestuia, actriţa Maia Morgenstern s-a arătat încântată să participe la acest proiect şi aceasta îl va trimite pe edil înapoi la luptă, pentru ţară. "O să fie 10 cascadori, care o să simuleze lupta de la Podul Înalt, vor mai fi şi de-ai noştri, dar vor fi lupte adevărate, dansuri, va fi reconstituită tabăra lui Soliman Paşa. Apoi Ştefan se întoarce după ce-l goneşte mama lui, se duce la Vrâncioaia, fiii ei adună cu buciumul toată armata, intră peste Soliman..., este o poveste bazată pe istorie dar şi pe legende", a mai spus edilul. Cât despre nevestele lui Ştefan cel Mare... "Apăi da' a avut multe, dacă se spune că a avut aproape 100 de copii, ce să spunem de neveste, ţiitoare? La sfârşit va fi un festin şi un banchet moldovenesc, cu tot cu copii", a încheiat primarul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218