REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre şi controversatul om de afaceri Ghebaur de la Minmetal, pe aceeaşi lungime de undă

Mazăre şi controversatul om de afaceri Ghebaur de la Minmetal, pe aceeaşi lungime de undă

Replica API 21 mai 2014 | 00:00 259

Negocieri pe tema acţiunilor Portului Constanţa

Negocieri pe tema acţiunilor Portului Constanţa

Zi plină pentru edilul de la malul mării. Între o semnătură la IPJ şi emisiuni la radio, a dat fuga şi în Port pentru a discuta problemele ce s-au ivit. Prima întâlnire a avut loc la Minmetal, acolo unde a discutat şi cu controversatul om de afaceri, Liviu Ghebaur, cel din urmă fiind întrebat ce a căutat la conferinţa lui Gabriel Comănescu, în urmă cu o săptămână, şi acum cu primarul.

"Am discutat despre posibilitatea ca lucrurile să iasă bine, pentru municipalitate, pentru ei, ca operatori, şi pentru Port. Am discutat despre ceea ce înseamnă chiriile şi faptul că au fost speriaţi că acestea ar putea creşte şi despre posibilitatea de a introduce o taxă, eventual pe marfa pe care se tranzitează prin Port, ceea ce ar însemna o creştere a profitului APC şi încasărilor pentru Primărie. În orice caz, am agreat că putem sta de vorbă ca nişte oameni rezonabili şi care, de fapt, au aceleaşi interese ca treaba să meargă bine. Ei mi s-au părut nişte oameni normali cu care poţi să stai de vorbă. De fapt i-am şi cunoscut la multe investiţii. Chiar aici, în zonă (lângă Minmetal - n.r.) este o investiţie de vreo 50 - 60 de milioane de euro, care a fost avizată de mine. Eu, ca primar, am avizat toate investiţiile", a spus Radu Mazăre. Prezent şi el, controversatul om de afaceri Liviu Ghebaur a spus că i se pare normal ca: "noi, operatorii portuari, şi cei care au societăţi în Portul Constanţa, să dialogăm într-un mod deschis cu Primăria şi în special cu domnul primar. Cât despre afectarea noastră este o analiză despre care nu vreau să fac referire şi este mult mai important să găsim nişte mijloace de discuţii şi colaborare mult mai directe şi mult mai practice, faţă de ceea ce se întâmplă în momentul de faţă pe plan local. Despre protestele sindicatelor nu vreau să comentez", a spus el. Un moment puţin mai dificil pentru Ghebaur a fost atunci când a fost întrebat ce l-a făcut să se răzgândească cu privire la afirmaţii, dat fiind faptul că săptămâna trecută a fost la o conferinţă reprezentantă de Gabriel Comănescu. "În ce sens? Vă mai repet încă o dată. Deci, la conferinţa respectivă eu, personal, am fost acolo şi am subliniat foarte clar că părţile, cele care se află în momentul de faţă în conflict, ar trebui să se adune la masa dialogului. O discuţie normală şi civilizată, aparţinând secolului 21. Iar soluţii pot fi găsite numai împreună şi nu separat", a conchis el.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614