REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre spune că i s-a cerut, indirect, ŞPAGĂ. Nu zice la ce minister, până nu vorbeşte cu Ponta

Mazăre spune că i s-a cerut, indirect, ŞPAGĂ. Nu zice la ce minister, până nu vorbeşte cu Ponta

Replica API 24 aprilie 2013 | 00:00 91

Staţiunea Mamaia, mărul discordiei

Staţiunea Mamaia, mărul discordiei

Locul de suflet al primarului Radu Mazăre este pe punctul de a stârni un mare scandal. Supărarea edilului vine din aşteptarea îndelungată de a primi un simplu aviz, dar şi din cauza propunerii ministrului Maria Grapini, cu privire la planurile urbanistice generale ale staţiunilor cu interes naţional ce ar urma să fie avizate de către ministrul Turismului şi de către ministrul Dezvoltării, şi nu de consiliile locale, aşa cum se întâmplă în prezent. În plus, se pare că staţiunea Mamaia va avea porţiuni de şantier şi în plin sezon estival.

Staţiunea Mamaia reprezintă un subiect delicat pentru primarul de la malul mării, Radu Mazăre. Supărat că aşteaptă de trei luni de zile un simplu aviz, edilul susţine că este pe cale să explodeze, însă vrea să discute mai întâi cu premierul Victor Ponta. "S-ar putea să vin să vă pun pe masă un scandal mare, legat de Mamaia. Păi, dar nu se poate, stau de trei luni să aştept un aviz de la un minister? Pe de o parte, în fiecare zi, la televizor, se discută că e nevoie de locuri de muncă, că e nevoie de investiţii, şi pe partea cealaltă o să vedeţi cum nişte funcţionari de la un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să dau drumul lucrărilor nici pe fonduri europene. De PUZ-ul Mamaia vorbesc. Mă duc să discut chestiunea cu Ponta, să-i arăt primului ministru cum primarul se chinuie de trei luni să ia un aviz în singura staţiune turistică din România, care funcţionează. Şi îşi bat joc de mine şi de turişti, nişte funcţionăraşi dintr-un minister. Pentru asta mă duc la Bucureşti. I-am promis lui Ponta că nu spun mai multe până nu vorbesc cu el. Dar nu mai pot", a declarat Radu Mazăre. În plus, se pare că gluma s-a îngroşat serios, la mijloc fiind vorba şi de o aşa-zisă şpagă. "Să nu vă mai spun că, prin intermediari, mi-au cerut şi şpagă", a adăugat primarul Constanţei, care a promis că, dacă se va întoarce de la premierul Victor Ponta fără aviz, va da totul în vileag.

Mazăre, despre demersul ministrului Grapini: Când va băga guvernul bani în Mamaia, atunci să spună ceva

Însă, supărarea merge şi mai departe, iar când a fost întrebat ce părere are despre demersul Mariei Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, cu privire la planurile urbanistice generale ale staţiunilor cu interes naţional, ce ar urma să fie avizate de către ministrul Turismului şi de către ministrul Dezvoltării, şi nu de consiliile locale, aşa cum se întâmplă în prezent, Mazăre a izbucnit: "Dacă acolo prevede ce înseamnă staţiune de interes naţional şi mai dă şi guvernul bani, e normal ca şi guvernul să aibă ceva de spus. Nu are ce să spună guvernul despre staţiunea Mamaia atât timp cât nu a băgat nici un leu. Mamaia este un cartier al oraşului Constanţa din toate punctele de vedere, ce e aia staţiune? A fost şi va fi. Se plătesc impozite la fel ca în oraş, se emit autorizaţii de construcţie la fel ca în oraş, se fac investiţii la fel ca în oraş. Este un cartier în care vin turiştii şi din cauza aceasta este vorba şi de o taxă de promovare, pentru că trebuie să promovăm. Ce ştiu ăştia de la Bucureşti ce e turismul? Habar nu au despre turism", a mai spus primarul Constanţei. Ca atare, staţiunea Mamaia nu se vrea trecută pe lista ministrului Grapini, care doreşte stabilirea unor zone turistice de interes naţional în care planul urbanistic să fie avizat de către ministrul Turismului şi de către ministrul Dezvoltării, şi nu de consiliile locale, aşa cum se întâmplă în prezent. Cât despre sezonul estival, care mai că bate la uşă, construcţiile vor continua şi în toiul verii, întrucât, spune primarul, o lună primăvara şi o lună de toamnă nu sunt suficiente. "Vom vedea ce vom face, poate nu se vor da sancţiuni, poate vom schimba legea, cert este că se va lucra şi vara. Va fi şantier pe alocuri, în Mamaia. Nu avem cum altfel. Cu o lună primăvara şi o lună toamna, rămânem la stadiul anilor 90", a conchis primarul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614