REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mazăre spune că primarii din România au salarii "caraghioase": "Tatăl fostei mele iubite din Brazilia are 3 mii de euro"

Mazăre spune că primarii din România au salarii "caraghioase": "Tatăl fostei mele iubite din Brazilia are 3 mii de euro"

Replica API 30 noiembrie 2013 | 00:00 93

În comparaţie cu funcţionarii din Santos,

În comparaţie cu funcţionarii din Santos,

Senatorii au adoptat, în şedinţa plenului de joi, majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene cu procente cuprinse între 2% şi 30% faţă de nivelul aflat în prezent în plată. Astfel, aleşii locali vor primi salarii mai mari din 2014, urmând ca aceştia să primească până la 700 de lei în plus la salariul brut. Edilul Constanţei, Radu Mazăre, este de acord cu această majorare, însă nu din perspectiva lui, ci a "amărâţilor" cărora le donează salariul.

Radu Mazăre consideră că venitul unui ales local al trebui să fie cu mult mai mare faţă de cel încasat în prezent şi asta pentru că, spune el, "nu este normal să aibă un salariu mai mic decât al unui comisar de poliţie sau al unor directori de companii. "Dacă stau şi fac comparaţie cu veniturile directorilor de companii, de societăţi, de regii, salariul primarilor este ridicol. Eu am vreo 4.000 de lei. Ca să conduci o comunitate de peste 300.000 oameni cu un salariu de 1.000 de euro este caraghios... să fim serioşi! Este disproporţionat. Mărirea, înţeleg că nu este foarte mare. Punctul meu de vedere este că această majorare este binevenită, mai ales pentru amărâţii cărora le dau salariul meu, pentru că ştiţi, eu îmi donez salariul de mulţi ani. Nu este normal să ai un salariu mai mic decât orice comisar de poliţie sau orice angajat al statutului", este de părere Radu Mazăre. Acesta consideră că venitul unui edil care nu întreprinde şi alte activităţi, ar trebui să fie de cel puţin 3.000 de euro. Mazăre l-a dat exemplu pe tatăl unei foste iubite din Brazilia care câştigă, ca şi funcţionar al primăriei, 3.000 de euro. "Tatăl fostei mele iubite din Brazilia, Santos, care este şef de direcţie la primăria din Santos, are salariul aproximativ 3.000 de euro. Santos e un oraş cam de două ori ca mărimea Constanţei. Bănuiesc că primarul are 7.000, 8.000 de euro. În România, la nivelul veniturilor de acum, un salariu decent pentru un primar care n-a avut afaceri, aşa cum am eu şi nu are din ce să trăiască, probabil că la nivelul Constanţei, apreciez că ar fi în regulă un 3.000 şi ceva de euro", a încheiat Mazăre. "Este o mărire în grile. A fost o discuţie, cresc salariile primarilor de comune, sate, şi mai puţin salariile primarilor din reşedinţele de judeţ şi preşedinţilor consiliilor. Acolo, creşterea este aproape modică", a lămurit senatorul Alexandru Mazăre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218