REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre, supărat pe autorităţile portuare. Edilul susţine că neamţul care a eşuat cu yachtul a fost alungat!

Mazăre, supărat pe autorităţile portuare. Edilul susţine că neamţul care a eşuat cu yachtul a fost alungat!

Replica API 14 iunie 2013 | 00:00 281

Vezi cum reacţionează Mezei!

Vezi cum reacţionează Mezei!

În afară de declaraţiile pe tema cartierului Henri Coandă, pe care îl vizitează, primarul Constanţei, Radu Mazăre, ş-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost tratat cetăţeanul neamţ care a avut, ieri, o problemă cu un yacht. Este vorba despre velierul care a eşuat în zona Cazinoului. Conform lui Mazăre, neamţul ar fi fost "alungat" de autorităţile din Port. "Am înţeles că el a fost gonit din port. Să se facă o comisie, să se uite pe imagini, să-i sancţioneze pe ăia. Nu e posibil aşa ceva, să dai afară un om pe furtună, un om care vine să viziteze ţara! Acum căutăm neamţul să-i reparăm barca", a spus Mazăre. "E inadmisibil. Sunt nişte dinozauri cei care sunt în Căpitănie şi în Poliţia de Frontieră", a conchis Mazăre.

În replică, şeful Căpităniei Zonale, Alexandru Mezei, susţine că nu este adevărat că ar fi alungat cineva yachtul. "În primul rând, cetăţeanul german nu a transmis nici un SOS. Se poate verifica. El a intrat în Portul Constanţa şi s-a întâlnit cu o altă navă, i s-a spus că trebuie să ia legătura cu Serviciul de Dirijare Trafic, pentru că dorea să ajungă în Portul Tomis. O şalupă de la Căpitănia Zonală s-a deplasat unde era el. A spus că doreşte să ajungă în Portul turistic Tomis, nu a cerut să rămână în Portul Constanţa. I s-a explicat pe unde să meargă pentru a ajunge în Portul Tomis, iar ulterior aţi văzut că a eşuat. El a povestit că nu a văzut bine din cauză că nu e iluminat corespunzător Portul turistic", a arătat Alexandru Mezei.

Iată ce precizări a făcut şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa:

"Referitor la incidentul naval în care a fost implicat velierul Laura, aparţinând unui cetăţean german, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa precizează că nu deţine atribuţiile legale pentru a interveni în astfel de situaţii.

Autoritatea Navală Română, prin Căpitănia Zonală, are ca obligaţii legale inspecţia, controlul şi supravegherea navigaţiei, coordonarea activităţilor de asistenţă, căutare şi salvare în apele naţionale navigabile, cercetarea evenimentelor şi accidentelor de navigaţie".

L.C., A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614