REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mazăre vrea trecerea Portului Constanţa în subordinea autorităţilor locale

Mazăre vrea trecerea Portului Constanţa în subordinea autorităţilor locale

Replica API 11 octombrie 2012 | 00:00 100

Proiect de lege depus de parlamentarii USL

Proiect de lege depus de parlamentarii USL

Municipiul Constanţa ar putea deveni acţionarul majoritar al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, dacă Parlamentul va vota proiectul de lege depus deja de parlamentarii USL ai Constamţei, a fost anunţul bombă, făcut ieri de către Radu Mazăre, după şedinţa Consiliului Local, confirmând astfel informaţiile oferite în premieră, de "Replica", încă de la începutul acestei luni.

"Parlamentarii au depus proiectul, nu cred că va fi votat până la alegerile generale, dar, după aceea, dacă vom avea majoritate, va fi aprobat. Este o chestiune politică, care are susţinerea USL", a declarat Mazăre. Potrivit liderului PSD Constanţa, autorităţile locale vor prelua pachetul majoritar de 60% din acţiuni, deţinut în prezent de guvern, după cum urmează: "Consiliul Judeţean va lua 10-15%, 3-4% merg la Primăria Mangalia, 3-4% la Năvodari şi restul la Primăria Constanţa, care are deja 20%. În acest fel, veniturile portului vor veni la bugetele locale, nu se vor mai duce la Bucureşti. Dacă e bine administrat, portul scoate cam 10 milioane de euro profit pe an, după calculele noastre, asta ar însemna 3 milioane şi ceva de euro pe an numai pentru Constanţa, ceea ce ar fi un lucru mare, înseamnă bani pentru subvenţii, pentru ajutoare". Radu Mazăre a spus că, în Europa nordică, toate porturile sunt în proprietatea autorităţilor locale. Liderul PSD a precizat că, după preluarea portului de către autorităţile locale din Constanţa, nu va mai fi nevoie de management privat şi nici de privatizare: "Dacă portul va ajunge în proprietate noastră, va ieşi din discuţie managementul privat, stabilit de fosta guvernare împreună cu FMI, precum şi privatizarea", a spus edilul. Şi senatorul PSD Nicolae Moga susţine acest proiect, el declarând, pentru "Replica", faptul că: "În loc să vindem Portul, mi se pare corect la Portul, administraţia portuară, ca instituţie, să treacă la autorităţile locale. Acelaşi model îl întâlnim şi în cazul Portului Rotterdam".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614