REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MEC: Organizarea excursiilor în străinătate sau în ţară, la latitudinea şcolilor, cu acordul părinţilor; excepţie - zonele de carantină

MEC: Organizarea excursiilor în străinătate sau în ţară, la latitudinea şcolilor, cu acordul părinţilor; excepţie - zonele de carantină

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 218

Monica Anisie

Organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali, iar recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină, a precizat, marţi, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, scrie Agerpres.

"În continuarea demersurilor, măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi prevenirea îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii. În cadrul videoconferinţei, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităţilor, excursiilor care se realizează în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea sau anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină", se arată într-un comunicat al MEC transmis AGERPRES.

MEC afirmă că nota din 24 februarie prevede că în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa direcţia de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, iar persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

Nota emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere, precizează MEC.

Conform aceleiaşi surse, întâlnirea de lucru între ministrul Anisie şi ministrul Costache a avut drept scop actualizarea planului de măsuri al Guvernului adoptat în prisma unei posibile epidemii cu COVID-19 (coronavirus).

"Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinţii, la nivelul unităţilor de învăţământ, vor fi potrivite situaţiei de faţă şi vor asigura securitatea copiilor", a precizat Monica Anisie, citată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a susţinut declaraţiile ministrului Educaţiei de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state.

Totodată, ambii miniştri au făcut un apel la calm şi au precizat că în prezent nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367