REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MECI ULUITOR. Simona HALEP e în FINALA turneului de la Montreal!

MECI ULUITOR. Simona HALEP e în FINALA turneului de la Montreal!

Replica API 11 august 2018 | 01:45 551

Constănțeanca Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a trecut de australianca Ashleigh Barty, 22 de ani, locul 16 WTA, scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în finala Rogers Cup.

Simona Halep a făcut un meci impresionat la Montreal, în partida în care a avut-o ca adversară peaustralianca Ashleigh Barty. A început partida în forță, iar salvele lansate cu backhand-ul în lungul liniei au dezarmat-o încă din start pe Barty. Liderul WTA s-a distanțat rapid la 4-1, moment în care australianca a dat semnele unei reveniri timide. La 4-3, Simona s-a sfătuit cu antrenorul Darren Cahill, iar sfaturile au fost mai mult decât eficiente. După doar 38 de minute, setul a fost adjudecat de jucătoarea noastră, scor 6 - 4.

Debutul actului secund părea o reeditare a primei părți. Un break rapid, consolidat, a dezarmat-o pe australiancă. A urmat lovitura de grație. În game-ul 4, Simona s-a văzut condusă cu 0-40. Zidul ridicat din acel moment nu a putut fi trecut. Revenirea a fost dusă la bun sfârșit, iar Barty, exasperată, a rămas sprijinită de fileu, într-o imagine sugestivă. Simona a continuat ca un tăvălug, a transformat a patra minge de meci avută și așteaptă rezultatul semifinalei dintre Sloane Stephens (3 WTA) și Elina Svitolina (5 WTA). Cele două se înfruntă la noapte, în jurul orei 01:00.

După meci, Simona a declarat: „Sunt relaxată, pot juca cel mai bun tenis. Îmi place terenul de aici, e un turneu foarte frumos. Oamenii sunt calzi, mă ajută enorm. Am amintiri frumoase din 2016, când am câștigat aici. Voi face tot ce depinde de mine pentru a mă impune din nou".

În vârstă de 22 de ani, Barty a cucerit două trofee de-a lungul carierei, ambele în ultimul an (Nottingham - 2018 şi Kuala Lumpur - 2017). Aceata a mai disputat trei finale, la Sydney (2018), Birmingham şi Wuhan (ambele în 2017).

Anul trecut, Halep a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Ea a câştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal, iar în 2015 a pierdut în finală, în faţa elveţiencei Belinda Bencic, după ce a abandonat în decisiv.

Calificată în semifinalele Rogers Cup după victoria obţinută în faţa sportivei franceze Caroline Garcia (6 WTA), scor 7-5, 6-1, Simona Halep a obţinut oficial şi biletele pentru turneul Campioanelor de la Singapore, care se va desfăşura în perioada 21-28 octombrie.

LIVETEXT-UL meciului Halep - Barty

0-0 Ce două jucătoare au intrat pe teren şi schimbă câteva mingi de încălzire.

1-0, Break Halep: Simona caută preponderent backhand-ul australiencei în debut. Schimburile au o intenstitate ridicată pentru acest moment al înfruntării.

2-0. Game rapid câştigat de Simona pe propriul serviciu. Barty a avut o minge de game, dar Simona a revenit şi a câştigat primul punct al meciului. Joc solid etalat de sportiva din România, care o alergă pe Barty dintr-o parte în alta a terenului.

2-1, Game Barty: Ashleigh servește mult mai bine. Izbutește câteva cominații serviciu-lovitură în cross și punctează pentru prima dată pe tabelă.

3-1 Simona Halep, prea bună pentru Barty pe propriul serviciu. Momente de slăbiciune arătate de sportiva din Australia.

4-1 Halep revine de la 40-15 pentru adversară şi câştigă game-ul cinci, ducând scorul la 4-1. Simona e la un nivel uluitor! Cea mai frumoasă lovitură de până acum este un backhand-semnătură, din alergare, în lung de linie.

4-2, Break Barty: Simona produce prima dublă greșeală a înfruntării. Barty pare mai decisă, se așează bine pe loviturile de forehand și sparge în premieră serviciul liderului mondial.

4-3, Game Barty: Australianca dă semne de revenire. Utilizează frecvent "scurtele", intră mai mult în teren și se apropie la un singur game distanță.

5-3, Game Halep: Simona întrerupe seria bună a lui Barty. Serviciul în exterior o ajută enorm în adjudecarea primului game alb al partidei. Sportiva din România şi-a regăsit liniştea după discuţia avută cu antrenorul. Game la zero câştigat de Halep.

6-4, Game și set Simona Halep: Liderul WTA face încă un game perfect, câștigat la 0. Barty riscă din ce în ce mai mult, fără succes.

A început actul secund!

1-0, Break Halep: Scenariul primului set se repetă. Halep o obligă pe Barty să lovească din poziții infonfortabile. Australianca abuzează de slice-ul de backhand.

2-0, Game Halep: Prestație entuziasmantă a româncei, care își adjudecă încă un game la 0.

3-0, Break Halep: Fără cuvinte! Simona are un reflex fantastic în apropierea fileului. Barty a încercat un lob, dar românca a lovit mingea în urcare. A urmat un moment de descătușare, în uralele întregii audiențe.

4-0, Game Halep: Imbatabilă! Zidul ridicat de Simona nu poate fi trecut. Condusă cu 0-40, românca duce la bun sfârșit revenirea. Barty, exasperată, se sprijină de fileu într-o imagine sugestivă.

4-1, Game Barty: Australianca ia primul game din acest set, unul alb.

5-1, Game Halep: Simona stă bine din punct de vedere mental. Salvează din nou mingi de break, în cel mai lung game al partidei.

6-1, Game, set și meci Simona Halep!

Sursă: Telekomsport.ro, gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felicitari Simona, munca da rezultate,-indiferent dev rezultatul din seara aceasta, tu ramai acelasi om simplu, cu bun simt, cu coloana vertebrala si, cel mai important, faci cunoscuta tara noastra in lume. BRAVO
2
1
Cat de jegos poate fi unul care scrie contra Simonei? Tare jegos mental! Sa ajungi si tu nenorocitule sa scrie un ziar despre tine de bine... Javre bolnave mental ce sunteti. Nici nu ar trebui ca cineva sa va raspunda, ba scursori ordinare! Va urez ce ii urez psd-ului!
2
2
Este de aproape un an de zile lider wta. Bravo Simona, respect
6
3
Na,trageai-ati limbi in biliboaschca,pe nespalate dupa meci,de romani invidiosi!
1
5
Pe mata BOULE
7
0
Hai machedonii !!
3
5
Vezi ce facepiperky , bine ca este vara si se gaseste.
2
10
So bulim pe branza asta parca ar fi singura sportiva din tara .amanta lui tiriac
7
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614