REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MEDIC de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE: Mă pregăteam să fac vizita la PACIENȚI! Video

MEDIC de la SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE: Mă pregăteam să fac vizita la PACIENȚI! Video

Replica API 4 octombrie 2021 | 00:14 7227

Doctorul Ana-Maria Iancu, medic specialist în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, a susținut duminică, 3 septembrie a.c., o declarație de presă cu privire la tragedia de vineri, 1 octombrie a.c., când secția ATI a spitalului a fost cuprinsă de flăcări. Medicul a ținut să precizeze că medicii din cadrul unității spitalicești își doresc să păstreze încrederea constănțenilor și că își doresc reluarea activității.

Declarație Dr. Ana-Maria Iancu, Spitalul de Boli Infecțioase:

,,Aș dori să transmit, în primul rând, condoleanțe familiilor victimelor de la 1 octombrie, tragedie care s-a soldat cu decesul a 7 pacienți internați în secția de Terapie Intensivă. Doresc să subliniez că la spitalul nostru erau internați 125 de pacienti, 10 în secția ATI, ceilalți fiind internati în celelalte secții de boli infecșioase, precum și în secția HIV.

Întregul personalul medical a participat la evacuarea în siguranță a pacienților spitalizați în acel moment. Mulțumită intervenției prompte a angajaților spitalului, dar și a echipelor de intervenție, toți pacienții au ajuns să fie spitalizați în alte unități medicale suport covid.

Medicii din spitalul nostru au menținut legătura cu medicii curanți, unde au fost distribuiți pacienții, le-au fost transmise rezultatele biologice și imagistice, informații despre evoluția clinică a pacienților, dar și despre tratamentul urmat anterior. De asemenea, cei doi psihologi din cadrul spitalului s-au deplasat către unitățile sanitare, pentru a asigura suportul psihologic al pacienților.

Este bineștiut că, spitalul nostru este primul spital din oraș care a funcționat în totalitate pentru asistența pacienților cu infecție Sars-Cov-2 și, deși, toți suntem afectați de tragedia de vineri, dorim să păstrăm încrederea pacienților din acest oraș, dorim să ne reluăm activitatea medicală, bineînțeles, astfel încât personalul medical, cât și pacienții noștri să fie în condiții de siguranță. Întreg personalul nostru va ajuta la desfășurarea anchetei“.

Incendiul a început în cursul dimineții, astfel încât erau un nr semnificativ de angajați la spital. Eram și eu la spital, mă pregăteam să fac vizita la pacienți, am fost alarmați de izbucnirea incendiului, apoi s-a început evacuarea pacienților.”, a transmis medicul.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faci o muewwweeeee
6
7
Ma gandeam sa vin sa fac o analiza dar cu anunt inainte sa nu va prind pe picior gresit la cafele si tigari , dar iata ca necazul veni inaintea mea fara sa ma intrebe nestiind ce functie am . Se mai intampla si de-astea si nu va fi nici ultimul la felul cum gandim noi astia expertionisti bombisti !
6
0
Primarul Wergil Chitac nu si-a dat demisia?
14
3
Ati cumparat vre un cearceaf pentru spitale de cand sunteti la guvernare?
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218