REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Medic, despre iminența valului 5 al pandemiei: „Numai o minune ne mai poate salva”

Medic, despre iminența valului 5 al pandemiei: „Numai o minune ne mai poate salva”

Replica API 7 decembrie 2021 | 20:33 1031

Valul cinci al pandemiei pare iminent și va găsi România cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană. Chiar dacă în ultima perioadă a scăzut numărul zilnic al infectărilor, rămâne ridicat numărul deceselor și cel al pacienților internați la Terapie Intensivă. Cum arată spitalele înainte de valul 5 vedem într-un reportaj „Pacient în România”.

Specialiștii deja vorbesc de valul cinci al pandemiei, însă valul patru nu este încheiat. Sunt peste 1.000 de pacienți la ATI, în toată țara, iar la Spitalul Universitar București toate cele 45 de paturi sunt ocupate.

„Există riscul ca acest val să ne prindă din urmă și să ne prindă la fel, cu locurile ocupate, ceea ce ar fi o situație foarte grea pentru noi, să ne aglomerăm atât de mult”, spune Bogdan Barbu.

„Situația este așa cum este, destul de gravă, încercăm să facem ceea ce putem. Din păcate, ei sunt încă suspicioși și de-asta ajung aici, este foarte greu să le explici unele lucruri, nu cred în boală, nu cred în vaccin, nu poartă masca și de-asta se întâmplă ceea ce se întâmplă”, explică o asistentă de pe terapie intensivă.

Medicii se gândesc cu teamă la următorul val de îmbolnăviri. În secţiile lor situaţia este gravă şi acum.

„Atunci când se eliberează un loc, imediat este ocupat de alt pacient care așteaptă. Valurile au mers cu o gravitate din ce în ce mai severă, așadar ne așteptăm, locurile în ATI sunt limitate, iar formele grave de boală se înmulțesc”, spune Bogdan Barbu. „Dacă lumea realizează și se vaccinează, asta este singura soluție. Atât timp cât avem sub 40 la sută din populație vaccinată e foarte greu de crezut că putem evita valul 5, iar timpul este atât de scurt, încât numai o minune ne mai poate salva”, conchide medicul, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai o minune va mai poate salva pe VOI, cand va iesi la iveala adevarul despre plandemia mincinoasa
0
0
Mai du-te-n plm domnu' doctor.
3
1
Asta cel mai .puncte .puncte. doctor care l-am citit pana acuma , deci nu pot sa cred cat de puncte.puncte. sa fii sa te contrazici cu altii care au cu totul alte pareri , Nu imi sta in caracter sa jignesc cadrele medicale dar tu doctor Bogdan esti foarte ......
3
1
Auzi bai doctore? Trebuia sa iti scrie face shield pe viziera ca sa stii ce e? Ce sa zic, fara denumire o purtai in loc de chiloti sau cum?
8
1
ne va mai scapa de martalogii ca tine si colegii tai.
8
1
o minune ne poate salva de minciuna si de anacondeala vostra. dar lucrurile sunt de destul de simpla si vizibila. unu plus unu egal doi de la inceputul lumii. mai devreme am vazut un articol tot in replca cum ca e sfarsitul pandemiei cu acest omicron .
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614