REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Medic: „Infecţia cu noul COVID-19 a fost mai puţin agresivă decât în ţările din Vest“

Medic: „Infecţia cu noul COVID-19 a fost mai puţin agresivă decât în ţările din Vest“

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 1018

Prof. Dr. Olga Simionescu explică de ce în România infecţia cu noul COVID-19 a fost mai puţin agresivă decât în ţările din Vest. O teorie este estul Europei este vaccinat BCG, dar și că avem un serotip blând, scrie stiripesurse.ro.

Dintre toate ţările lovite de COVID, România pare una dintre cele mai norocoase. Boala nu a umplut până la refuz secţiile de ATI, iar numărul deceselor nu a trecut încă de 1.000. Specialiştii din întreaga lume sunt curioşi să descopere de ce Vestul Europei a fost lovit de boală mult mai agresiv decât Estul.

„Teoria cultă a văzut aceste diferenţe prin faptul că estul Europei este vaccinat BCG. Această vaccinare împotriva tuberculozei se ştie că nu ţine mai mult de câţiva ani, mai mult de zece ani maximum şi consider că nu este o explicaţie foarte bună”, a spus prof. dr. Olga Simionescu.

O altă teorie luată în calcul este ce a mutaţiilor genetice.

„Vă amintiţi despre lucrarea intens dezbătută a primilor chinezi care au făcut serotipurile L şi S, acea abordare simplistă. Dar ei înşişi au recunoscut în Wuhan existenţa a două categorii principale de pacienţi: pacienţi care evoluau agresiv şi pacienţi care evoluau foarte puţin agresiv. Alţii au spus: e totuşi un virus cu ARN şi la fiecare pasaj face 6 mutaţii şi ar putea să existe explicaţii pentru serotipuri cu comportament diferit. Totul este încă în studiu”, a comentat specialistul.

„Gena dacică” a fost o altă ipoteză luată în calcul.

„A existat şi aşa numita - denumită de noi, ironic - genă dacică. S-a mai vorbit despre faptul că locuitorii aşa-zisului bloc estic sau sovietic sunt disciplinaţi, că toată lumea a stat în casă, în izolare. În care dintre variante aţi dori să credeţi? Eu am crezut de la început că noi avem un seroptip blând, asta este părerea mea personală”, a conchis Olga Simionescu.

O teorie clară va putea fi stabilită însă de specialişti în viitor, după ce va trece pandemia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti politicieni si toate stiristele de la TV cu stiri alarmiste din ora in ora sa fie trasi in teapa in Piata Victoriei si nu se mai raspandeste COVID.Sa se activeze gena dacica si sa fie ascutite tepe.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102