REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Medic: Măsurile luate în zonele roșii au eșuat în controlul pandemiei

Medic: Măsurile luate în zonele roșii au eșuat în controlul pandemiei

Replica API 4 noiembrie 2020 | 08:14 1242

Măsurile luate în zonele devenite focare de coronavirus au eșuat, pentru că, după 14 zile, numărul cazurilor de coronavirus este în continuare în creștere progresivă, spune medicul Radu Țincu. El adaugă că dacă sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă, indicatorii ca rata de transmisibilitate sau incidența la 14 zile nu vor mai conta, scrie digi24.ro

„Cred că principalul indicator la care trebuie să ne uităm este mortalitatea, care se transpune în România și în alți parametri. Pe de o parte, valul întâi nu a produs multe decese în România, pe de altă parte, avem o populație care aduce din urmă probleme de sănătate publică care nu au fost rezolvate la timp, măsuri profilactice care nu au fost aplicate și nu au ajuns pe tot teritoriul României în mod uniform. Toate aceste lucruri vor impacta evoluția pandemiei de COVID”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

„Este evident că nu stăm așa de bine cum văd unii situația. În al doilea rând, măsurile sanitare nu sunt reproductibile din alte țări în România, pentru că un element important, dincolo de mortalitate, este capacitatea sistemului de sănătate. Indiferent cum arată parametrii epidemiologici din teritoriu, dacă sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă, nici nu mai contează care este rata de transmisibilitate, care este incidența la 14 zile. Va trebui să putem conserva cât mai mult sistemul sanitar”, a spus Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca.

„Am observat pentru zonele roșii, cum este Bucureștiul, că s-au instituit anumite măsuri acum 14 zile, ele au fost evaluate, din punctul meu de vedere au eșuat în controlul pandemiei pentru că am asistat la o creștere progresivă a numărului de cazuri în zonele-focar și, cu toate astea, multe DSP-uri și comitete pentru situații de urgență au preferat să implementeze pentru încă 14 zile aceleași măsuri, deși aveau datele pe masă că aceste măsuri nu au reușit să controleze situația în teritoriu și că pandemia evoluează într-un ritm accelerat, pe zone de focar unde capacitatea sistemului a fost adesea depășită”, a adăugat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369